Ajme, koliko nas je ! Tema spanać i domaćica Sneža .
Ovo jelo nam je jedno od omiljenih posnih jela za tkz. " dijetalne " dane , a pritom je bez glutena .
Sastojci :
400 gr, integralnog pirinča
50 ml ulja od uljane repice ili maslinovo
3 struka praziluka
1 crni luk
1 kašika curryja
250 gr. opranog , iseckanog spanaća
1,5 l vode
ravna kašika himalajske soli
2 kašike jabukovog sirćeta
Priprema :
Propržiti crni luk i praziluk u ulju , dodati curry i pirinač i pržiti još pola minuta, Potom naliti vodom, posoliti , pobiberiti i kuvati na tihoj vatri (1) oko 40 minuta . Dodati iseckan spanać i sirće i krčkati još desetak minuta. Skloniti sa vatre i sačekati pola sata da pirinač upije svu preostalu tečnost.
ps. spanać možete zameniti blitvom . Blitva je intenzivnijeg ukusa , pa po želji.
ps. spanać možete zameniti blitvom . Blitva je intenzivnijeg ukusa , pa po želji.
Коментари
Постави коментар