6. marta su u Golubincima bile maškare ... karneval koji nagoveštava proleće . Običaj je da se maskiraju i uštipaju vas za obraze kako biste bili zdravi i rumeni...
Mi smo slučajno naleteli , a gostoljubiva Ruža nam je iznela pun tanjir kolača .Ja ne bih bila ja da ne pitam za recept :D ....
Ne trošim puno šećera kad pravim kolače , ali sam napravila izuzetak . Pri merenju sam koristila sam šolju od 300 ml ( kad sam sipala šećer zatvorila sam oči :D ) , kad se kolač ispeče i nije toliko sladak. Mogu samo dalje preporučiti , mekšu lenju pitu niste jeli . Mera je za najveći pleh, a vreme trajanja kolača - 2 sata :D.
Testo :
4 jaja
1 šolja šećera ( u originalnom šolja i po )
1 šolja ulja
pola šolje mleka
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
Za fil :
3 kašike šećera
3 kašike vode
1 kg. izrendanih jabuka
1 kašika griza
Za posipanje :
100 gr. seckanih oraha
Fil : Ušpinovati vodu sa šećerom i dodati jabuke , kuvati dok voda ne isahne ... dodati 1 kašiku griza , kuvati još minut dva i skloniti sa vatre .
Testo : Izmešati sve sastojke i podeliti smesu na dva dela . Sipati jedan deo u podmazan pleh i peći 15 minuta na 200 stepeni . Na polupečeno testo sipati fil od jabuka i preko drugu polovinu testa . Posuti orasima i peći još 20 minuta.
Seći po želji kad se ohladi.
Ekstra! Bice isprobana!
ОдговориИзбришиSuper je!!!
ОдговориИзбришиTo je prava stvar, kada probap nešto pa tražiš recept. Izgleda jako mekano i fino. Klasik ostaje klasik.
ОдговориИзбришиUpravo se pece,toliko se lagano pravi,ekstra.Hvala ti na ovom uzivanju
ОдговориИзбришиIspala je femofantasticno,meka ko dusa,stavila sam recept na moj forum
ОдговориИзбришиPravim je slično, testo je s kiselim mlekom, i baš bude mekana :)
ОдговориИзбриши