moji obožavaju mak .Sastojci su bili tu, a inspiracija za fil je bila medjumirska .
Korišćena šolja = 200 ml .
Sastojci :
500 gr. kora za baklavu
I fil :
1 šolja jogurta
200 gr. mlevenog maka
5 kašika šećera
1 vanil šećer
1 šoljica ulja
2 jajeta
Sve izmešati .
II fil :
3 rendane jabuke
III fil :
1 šolja kisele pavlake
100 gr. suvog groždja
2 kašike šećera
1 jaje
Sve izmešati .
Priprema :
Poredjati 4 lista kora za baklavu jednu do druge . Namazati na jednu trećinu prvi fil od maka , u sredini narendanu jabuku i na kraju treći fil od pavlake . Uviti kao štrudlu i staviti u podmazan četvrtast pleh dimenzija 25 x 40 cm . Ponoviti ovaj postupak još dva puta. Premazati pitu uljem . Peći na 200 stepeni 35 do 40 minuta. Pečeno poprskati sa par kapi vode ( da kore malo omekšaju ) . Seći i posuti prah šećerom.
Predivno izgleda a prema sastojcima ne može da ne bude ukusna!!
ОдговориИзбришиObožavam mak i međimursku gibanicu i sve njezine varijante.
ОдговориИзбришиZanimljiv ti je ovaj treći sloj sa vrhnjem
Veoma zanimljiva pita.Ja pravim isti fil ka prvi samo sa visnjama.Ovakvu kombinaciju nisam jos.Zato si ti tu:)))Nadam se da cu uspeti da ti ostavim ovaj komentar,jer kod tebe to teze ide:((
ОдговориИзбришиpa dobro , kao i kod drugih... ukucati slova i čekati odobrenje . Vidim da i drugi imaju problema sa komentarima...
ОдговориИзбришиThank you so much for your comment on my guest post! Your pastry looks phenomenal (although I don't know what it is because I can't translate it). You have a lovely blog here!
ОдговориИзбриши