Pita sa makom


moji obožavaju mak .Sastojci su bili tu, a  inspiracija za fil je bila medjumirska .
Korišćena šolja = 200 ml .

Sastojci :
500 gr. kora za baklavu

I fil :
1 šolja jogurta
200 gr. mlevenog  maka
5 kašika šećera
1 vanil šećer
1 šoljica ulja 
2 jajeta
Sve izmešati .

II fil :
3 rendane jabuke

III fil :
1 šolja kisele pavlake
100 gr. suvog groždja
2 kašike šećera
1 jaje
Sve izmešati .

Priprema :
Poredjati 4 lista kora za baklavu  jednu do druge . Namazati na jednu trećinu prvi fil od maka , u sredini narendanu jabuku  i na kraju treći fil od pavlake . Uviti kao štrudlu i staviti u podmazan četvrtast pleh dimenzija 25 x 40 cm . Ponoviti ovaj postupak još dva puta. Premazati pitu uljem . Peći na 200 stepeni 35 do 40 minuta. Pečeno poprskati sa par kapi vode ( da kore malo omekšaju ) . Seći i posuti prah šećerom.

Коментари

  1. Predivno izgleda a prema sastojcima ne može da ne bude ukusna!!

    ОдговориИзбриши
  2. Obožavam mak i međimursku gibanicu i sve njezine varijante.
    Zanimljiv ti je ovaj treći sloj sa vrhnjem

    ОдговориИзбриши
  3. Veoma zanimljiva pita.Ja pravim isti fil ka prvi samo sa visnjama.Ovakvu kombinaciju nisam jos.Zato si ti tu:)))Nadam se da cu uspeti da ti ostavim ovaj komentar,jer kod tebe to teze ide:((

    ОдговориИзбриши
  4. pa dobro , kao i kod drugih... ukucati slova i čekati odobrenje . Vidim da i drugi imaju problema sa komentarima...

    ОдговориИзбриши
  5. Thank you so much for your comment on my guest post! Your pastry looks phenomenal (although I don't know what it is because I can't translate it). You have a lovely blog here!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар