Пређи на главни садржај

Krem, krem... ovaj ... kremissimo


od jagode ....fruktoza je voćni šećer  i  perfektan je za voćne želee i pudinge  . Mislim da ću sledeći put praviti piškote sama , jer kupovne sadrže dextrozu - groždjani šećer koji povišava nivo šećera u krvi , a fruktoza snižava :D ...agonisti i antagosti u jednoj čaši ... cest la vie ...
bolji od sladoleda ...

Sastojci :
1, 5 litra mleka
4 pudinga od jagode
5 kašika fruktoze
250 ml slatke pavlake
2 krem šlaga od jagode
1 burbon vanil šećer
250 ml mleka
i još : 250 ml slatke pavlake
mineralna voda
250 gr. piškota
150 gr. jagode
dekorisanje : 150 ml slatke pavlake i par piškota

Priprema :

Skuvati puding od jagode sa mlekom, vanil šećerom  i fruktozom. Ohladiti . Umutiti slatku pavlaku . Umutiti šlag krem od jagode sa mlekom  i spojiti sa pudingom. Slatku pavlaku na kraju pažljivo dodati , jer ako se dalje muti mikserom pretvara se u putar  ....
Piškote iseći na manje komade i potapati ih u mineralnoj vodi. Redjati u čašama krem od jagode , piškote ,  jagode, umućenu slatku pavlaku  i na kraju ukrasiti umućenim šlagom i piškotama .
Ostaviti u frižderu preko noći .




Коментари

  1. Divna poslastica Sanja!!!Da li mislis na fruktozu u prahu,s kojom se mesi i fondan?

    ОдговориИзбриши
  2. fruktoza je fruktoza ... samo različiti proizvodjači. Mislila sam na krupniji ... najjeftiniji je u parfimerijama ... hipermarketima onako.Ako se kupuje više , bolje u parfimeriji ... uštedi se.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Posna prženija (vegan)

  Sastojci :  3 iseckana crna luka  50 ml ulja  300 gr crvene paprike  250 gr dimljenog tofua Pola kašičice kari začina ili kurkume po ukusu  Pola kašičice slatke paprike  Soli i bibera po ukusu  Priprema: Propržiti crni luk na ulju  , dodati seckanu papriku i pržiti 10 minuta uz povremeno mešanje. Posoliti , pobiberiti.  Potom dodati kari i alevu papriku i izmrvljeni tofu. Propržiti još 5 minuta uz stalno mešanje.  Servirati po želji.   Na slici prženija ,vegan tost hleb namazan avokadom i cherry paradajz.