Krem, krem... ovaj ... kremissimo


od jagode ....fruktoza je voćni šećer  i  perfektan je za voćne želee i pudinge  . Mislim da ću sledeći put praviti piškote sama , jer kupovne sadrže dextrozu - groždjani šećer koji povišava nivo šećera u krvi , a fruktoza snižava :D ...agonisti i antagosti u jednoj čaši ... cest la vie ...
bolji od sladoleda ...

Sastojci :
1, 5 litra mleka
4 pudinga od jagode
5 kašika fruktoze
250 ml slatke pavlake
2 krem šlaga od jagode
1 burbon vanil šećer
250 ml mleka
i još : 250 ml slatke pavlake
mineralna voda
250 gr. piškota
150 gr. jagode
dekorisanje : 150 ml slatke pavlake i par piškota

Priprema :

Skuvati puding od jagode sa mlekom, vanil šećerom  i fruktozom. Ohladiti . Umutiti slatku pavlaku . Umutiti šlag krem od jagode sa mlekom  i spojiti sa pudingom. Slatku pavlaku na kraju pažljivo dodati , jer ako se dalje muti mikserom pretvara se u putar  ....
Piškote iseći na manje komade i potapati ih u mineralnoj vodi. Redjati u čašama krem od jagode , piškote ,  jagode, umućenu slatku pavlaku  i na kraju ukrasiti umućenim šlagom i piškotama .
Ostaviti u frižderu preko noći .




Коментари

  1. Divna poslastica Sanja!!!Da li mislis na fruktozu u prahu,s kojom se mesi i fondan?

    ОдговориИзбриши
  2. fruktoza je fruktoza ... samo različiti proizvodjači. Mislila sam na krupniji ... najjeftiniji je u parfimerijama ... hipermarketima onako.Ako se kupuje više , bolje u parfimeriji ... uštedi se.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар