Lenja pita od bundeve


koristila sam malo " anemičan"  kakao prah . Teško je naći dobar kakao kod nas, jer u većini slučajeva su već pomešani sa prah šećerom .Inače sa kvalitetnim kakaoom kontrast je jači , a da ne pričam o ukusu . Sad imate i u hipermarketima kvalitetnije kakao prahove , tako da više nije problem. Za sve koji vole bundeve !
Koristila sam šolju od 200 ml .

Sastojci za kore :
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
3 jaja
1 šolja šećera
3 kašike kakaoa
1 šolja ulja 
1 i po šolja jogurta 
1 burbon vanil šećer
1 šolja prezli

Fil:
850 gr. bundeve
6 kašika šećera
sok i kora jednog limuna

Priprema :
Prosejati brašno sa praškom za pecivo . Dodati jogurt, ulje i izmešati i potom preostale sastojke .... mešati dok se ne sjedini . Podmazati pleh prečnika 36 cm  i sipati pola smese i peći 20 minuta na 200 stepeni. 
Za to vreme staviti bundevu iseckanu na kockice da se kuva u 200 ml vode 20 minuta . Potom ocediti vodu , izgnječiti bundevu i dodati šećer , rendanu koru limuna i limunov sok. 
Namazati fil od bundeve na polupečenu koru  , preliti preostalim testom i peći još 40 do 45 minuta na 200 stepeni. 
Kolač potpuno ohladiti i potom seći . 

Ko voli može dodati i kašičicu cimeta u smesu za kore, a mislim da i par kapi neke arome primer kajsije ili breskve u fil  ne bi škodilo. Moji su komentarisali da fil liči na kajsiju .. verovatno zbog limuna je delovalo voćkasto.


Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama