Sastojci :
600 gr. brašna
300 ml mlake vode
20 gr. svežeg kvasca
1 kašičica soli
3 kašike ulja
+ 300 ml kečapa
400 gr. narendanog krompira na ploške
po želji : sardine
biljni kačkavalj
masline
Priprema :
Razmutiti kvasac u mlakoj vodi . Prosejati brašno , dodati soli i ulja... sipati vodu sa kvascem i zamesiti testo . Ostaviti da odstoji na toplom mestu pola sata. Potom razmesiti i podeliti na dve jufke. Svaku jufku razvući na 1 cm debljine . Staviti u dva pleha prečnika 36 cm. Namazati kečapom i poredjati ploške krompira. Peći na 200 stepeni 35 minuta na srednjoj šini.
Pečeno po želji posuti biljnim kačkavaljem- maslinama ili sardinama i maslinama.
Vege varijanta kojoj nećete odoleti :D.
Stvarno obecava, ja nekako nisma bas ljubitelj biljnih sireva, u stvari jela sam ga samo jednom i nije mi se svideo ali mozda je u pitanju sam sir tj proizvodjac, koji ti kupujes?
ОдговориИзбришиmoji su se primili na Viotrosov analognu gaudu i edamer... ali možeš sir po želji ili tofu. Riba isto tako... može tuna ili ančovi . Može se varirati...
Избриши