Posna pizza sa krompirom



 Sastojci :
600 gr. brašna
300 ml mlake vode
20 gr. svežeg kvasca
1 kašičica soli
3 kašike ulja
+ 300 ml kečapa
400 gr. narendanog krompira na ploške
po želji : sardine
biljni kačkavalj
masline

                                                                                    Priprema :
Razmutiti kvasac u mlakoj vodi . Prosejati brašno , dodati soli i ulja... sipati vodu sa kvascem i zamesiti testo .  Ostaviti da odstoji na toplom mestu pola sata. Potom razmesiti i podeliti na dve jufke. Svaku jufku razvući na 1 cm debljine . Staviti u dva pleha prečnika 36 cm. Namazati kečapom i poredjati ploške krompira. Peći na 200 stepeni 35 minuta na srednjoj šini. 
Pečeno po želji posuti biljnim kačkavaljem- maslinama  ili sardinama i maslinama. 
Vege varijanta kojoj nećete odoleti :D. 













Коментари

  1. Stvarno obecava, ja nekako nisma bas ljubitelj biljnih sireva, u stvari jela sam ga samo jednom i nije mi se svideo ali mozda je u pitanju sam sir tj proizvodjac, koji ti kupujes?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. moji su se primili na Viotrosov analognu gaudu i edamer... ali možeš sir po želji ili tofu. Riba isto tako... može tuna ili ančovi . Može se varirati...

      Избриши

Постави коментар