Пређи на главни садржај

Posna pizza sa krompirom



 Sastojci :
600 gr. brašna
300 ml mlake vode
20 gr. svežeg kvasca
1 kašičica soli
3 kašike ulja
+ 300 ml kečapa
400 gr. narendanog krompira na ploške
po želji : sardine
biljni kačkavalj
masline

                                                                                    Priprema :
Razmutiti kvasac u mlakoj vodi . Prosejati brašno , dodati soli i ulja... sipati vodu sa kvascem i zamesiti testo .  Ostaviti da odstoji na toplom mestu pola sata. Potom razmesiti i podeliti na dve jufke. Svaku jufku razvući na 1 cm debljine . Staviti u dva pleha prečnika 36 cm. Namazati kečapom i poredjati ploške krompira. Peći na 200 stepeni 35 minuta na srednjoj šini. 
Pečeno po želji posuti biljnim kačkavaljem- maslinama  ili sardinama i maslinama. 
Vege varijanta kojoj nećete odoleti :D. 













Коментари

  1. Stvarno obecava, ja nekako nisma bas ljubitelj biljnih sireva, u stvari jela sam ga samo jednom i nije mi se svideo ali mozda je u pitanju sam sir tj proizvodjac, koji ti kupujes?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. moji su se primili na Viotrosov analognu gaudu i edamer... ali možeš sir po želji ili tofu. Riba isto tako... može tuna ili ančovi . Može se varirati...

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 k...

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.