Mrvičava pita sa višnjama i jabukama iliti Streuselkuchen


Streuselkuchen obožavam u svim varijacijama . Gornji prhki sloj od putera i brašna topi se u ustima , a u kombinaciji sa voćem po vašoj želji predstavlja laku slatku pitu koju ćete svi obožavati.

Sastojci :
300 gr. brašna tip 405 ( ili 400 )
125 ml mlake vode
100 ml ulja
4 kašike šećera
7 gr. suvog kvasca ili 40 gr. svežeg 

za premazati : 
100 gr. marmelade od kajsije 
200 gr. očišćenih višnji
2 jabuke isečene na ploške
100 gr. iseckanih oraha
za mrvice :
250 gr. putera
100 gr. šećera
300 gr. brašna tip 405 ( ili 400 )
1 prašak za pecivo ukus šafrana ( može i običan )
sok i kora jedne pomorandže

Priprema :
Prosejati brašno i napraviti udubljenje . Rastopiti kvasac u mlakoj vodi i sipati u brašno.Dodati ulje i šećer i mesiti testo dok se ne odvoji od ruke . Prekriti posudu vlažnom krpom i ostaviti na toplom mestu da se testo diže oko sat vremena . 
Potom razmesiti testo na brašnjavoj podlozi i rastanjiti oklagijom pola centimetra .
Testo staviti u najveći četvrtasti pleh i ostaviti da se diže 15 - tak minuta .
Peći 15 minuta na 180 stepeni.
Potom namazati marmeladom i poredjati višnje i jabuke i posuti orasima .
Mrvice : pomešati puter , šećer , brašno , prašak za pecivo i narandžin sok.  Rukama iscepkati testo ili izmrviti po polupečenoj kori . Vratiti u rernu i peći još 30 do 35 minuta na srednoj šini , 180 stepeni. 

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama