Streuselkuchen obožavam u svim varijacijama . Gornji prhki sloj od putera i brašna topi se u ustima , a u kombinaciji sa voćem po vašoj želji predstavlja laku slatku pitu koju ćete svi obožavati.
Sastojci :
300 gr. brašna tip 405 ( ili 400 )
125 ml mlake vode
100 ml ulja
4 kašike šećera
7 gr. suvog kvasca ili 40 gr. svežeg
za premazati :
100 gr. marmelade od kajsije
200 gr. očišćenih višnji
2 jabuke isečene na ploške
100 gr. iseckanih oraha
za mrvice :
250 gr. putera
100 gr. šećera
300 gr. brašna tip 405 ( ili 400 )
1 prašak za pecivo ukus šafrana ( može i običan )
sok i kora jedne pomorandže
Priprema :
Prosejati brašno i napraviti udubljenje . Rastopiti kvasac u mlakoj vodi i sipati u brašno.Dodati ulje i šećer i mesiti testo dok se ne odvoji od ruke . Prekriti posudu vlažnom krpom i ostaviti na toplom mestu da se testo diže oko sat vremena .
Potom razmesiti testo na brašnjavoj podlozi i rastanjiti oklagijom pola centimetra .
Testo staviti u najveći četvrtasti pleh i ostaviti da se diže 15 - tak minuta .
Peći 15 minuta na 180 stepeni.
Potom namazati marmeladom i poredjati višnje i jabuke i posuti orasima .
Mrvice : pomešati puter , šećer , brašno , prašak za pecivo i narandžin sok. Rukama iscepkati testo ili izmrviti po polupečenoj kori . Vratiti u rernu i peći još 30 do 35 minuta na srednoj šini , 180 stepeni.
ovo je super!
ОдговориИзбришиobožavam sve vrste pita, a ovakve mrvičaste su mi favorit
ОдговориИзбриши