već poznati madjarski specijalitet . Novosadsku verziju je lepo prezentovala Vera sa Astala , recept možete videti ovde .
Recept je dovoljan za 10 langoša .
1 kg brašna tip 400
500 ml jogurta
300 ml mlake vode
ravna kašičica soli
3 kašike šljivovice ( da ne bi upijali ulje )
1 jaje
30 gr. kvasca
za prženje :
1 litra ulja
Priprema :
Prosejati brašno i napraviti udubljenje rukom . Razmutiti kvasac u vodi i sipati u brašno . Varjačom mešati dok masa ne bude glatka i pri kraju dodati šljivovicu i jaje , još malo mutiti i ostaviti na toplom mestu da se diže sat vremena.
Kašikom vaditi testo ( po dve kašike pune ) na brašnjavu podlogu i brašnjavim rukama rastanjiti .

Namazati sa pavlakom i posuti rendanim kačkavaljem .
Ovo je specijalitet iz banje Morahalom ili sveti Eržebet... i za ovo se čeka 15 do 20 minuta u redu .
Morahalom ima termalnu vodu temperature 39 stepeni i pogodna je za bolesnike sa problemima kičme, reume i ginekološkim problemima . Pored bazena za svaki uzrast ima i razne zabavne sadržaje .
voajerska slika |
Ohoho..hvala puno!Hvala draga moja!!
ОдговориИзбриши