Omiljene mi baklave


ne znam nikog ko ih ne voli...

Sastojci :
500 gr. kora za baklavu
200 gr. pečenih , oljuštenih , grubo mlevenih lešnika
500 gr. grubo mlevenih oraha
700 gr. šećera
2 šolje vode
sok jednog limuna

Priprema :
U četvrtanom , podmazanom plehu slagati kore i svaku posuti mešavinom oraha i lešnika . Kad završite isecite na kocke iili rombove i pecite na 200 stepeni 25 do 30 minuta .
Šećer kuvati sa vodom dok ne počne da peni ( ja volim da je sirup malo redji .. ne totalno ušpinovan i gust). Skloniti sa vatre i dodati limunov sok.
Preliti preko vruće baklave i ostaviti preko noći da upije sirup.




Коментари

  1. Анониман8/22/2012 9:41 AM

    odlično...


    http://nesto-netko-negdje.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. Jako dobro izgledaju i recept je super, a niti ja ne znam nikoga tko ih ne voli :)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман8/31/2012 6:30 PM

    Stvarno mi nije jasno kako ne znaš nikoga ko ne voli ovo????? U mojoj okolini, istina ima više osoba koje ih vole, ali ima ih dosta, ukuljučujući i mene, koji nikako ne vole baklave. Nije mi se sviđalo nikad, ni dok sam bil mala, a otkako sma starija, ovome uopće niti ne prilazim blizu, jer mi se na tome ama baš ništa ne sviđa. Nedavno mi je na jednom slavlju ovo bilo posluženo, ja svoj komad nisam ni takla - odavno sma donijela odluku da neću ni pokušavati jesti jela koja ne volim, koliko me god nutkali time.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ne znam.. jer svako ko ne voli i ostavi ovakav komentar, nema hrabrosti da ostavi i ime .Baklava je naš brend, a što neki beže od naše kulture već je druga priča.

      Избриши
  4. Napokon sam uspela da i ja napravim baklavu na opste odusevljenje mojih ukucana. Hvala za ideju i podsetnik jer se verovatno sama ne bih setila da u skorije vreme napravim ovaj desert!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар