Bečki kuglof


testo je mekše i vazdušastije . Takozvani šoljaš - korišćena šolja od 200 ml.
Ima dosta recepata za kuglof i svaki je dobar na svoj način .

Sastojci :
6 jaja
1 šolja šećera u prahu
2 vanil šećera
pola šolje kisele vode
pola šolje ulja
sok i kora jednog limuna
1 prašak za pecivo
50 gr. kakaoa
100 gr. suvog groždja
2 šolje brašna

Priprema :
Prosejati brašno sa praškom za pecivo , dodati šećer, vanil šećer , vodu , ulje i žumanca  . Mešati da ne bude grudvica .Dodati na kraju ulupana belanca i limunov sok i koru - sjediniti.  
Podeliti smesu i u jedan deo sipati kakao.
Podmazati kalup za kuglof margarinom i posuti prezlama. 
Sipati prvo svetli deo , potom tamni i posuti ravnomerno suvo groždje.
Peći na 175 stepeni 55 minuta.
Povremeno prekriti alu folijom , ako počne da gori.
Ostaviti da se ohladi 15 minuta i potom izručiti iz kalupa.
Posuti prah šećerom .
Testo nije gusto kao kod drugih kuglofa i možda će vas to uplašiti . Medjutim , stegne se prilikom pečenja .. tako da nema razloga za paniku.













Što me je posebno nasmejalo. Ako pogledate presek vidi se srce - bez ikakvog posebnog kalupa. Tako da potvrdjuje staru izreku da je svaki kolač napravljen s ljubavlju. Jeste kliše,  ali mora malo. Da razbijemo svakodnevicu.

Коментари

  1. Baš dobro izgleda i vjerujem da je mekan i ukusan. A ovo sa srcem je odlično !

    ОдговориИзбриши
  2. Sanja,svi su ti kuglofi fenomenalni...mi volimo kuglofe ,posebno uz kaficu,nekako nam bas prija,a i svecano izgledaju !!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар