Dunja pod lupom FBI

FBI rukavice ovog puta kod Dunje .
Moram priznati da sam malo duže tražila recepte . Dunjin blog je prvenstveno okrenut njenom poslu ili hobiju - grnčariji , vitražima i pravljenju mozaika. Hrana je više prateći , ali ne manje važan deo njenog života. Obično kažu u zdravom telu zdrav duh , a da bi funkcionisali potrebna je i zdrava hrana.Svaka fotografija njenog bloga  ima umetničku vrednost i hranu koju sprema svojim ukućanima odiše ljubavlju . Dunja ima jednu rečenicu koja mi se svidela na blogu - da snaga , toplina, ljubav i vatra je najbolja iz hlebne zidane peći . Mislim da malo greši,  te osobine izviru iz samog čoveka . Bez ovih osobina čovek je samo šuplje drvo koje se povija pri svakom udaru vetra. Dunja drži na svom dlanu ceo svet dok je okružena porodicom , prijateljima koji je vole  i bavi se poslom koji je ispunjava.
Naići ćete na skromnu dobrodošlicu da je njen blog samo kuharski dnevnik .... ja sam zavirila  i i i i i............
Isprobala dva recepta ...
Omlet sa kukuruzom mi je zapao odmah za oko  po lakoći pripreme i odlična vege varijanta . Pridržavala sam se u velikoj meri recepta.  Pravila sam duplu meru , samo sam stavila malo više kukuruza - 450 gr. ( malo sam ga prodinstala ).  Brzo se pravi , smesa je kompaktna i sa nekom salatom ili sa kiselom pavlakom savršen doručak ili ručak za vegetarijanca. Drugi recept je domaći panetone . Kućna varijanta italijanskog slatkog hleba. Panetone je poznat po svom duguljastom , pečurkastom obliku . Pravi se obično u kalupu za panetone ili u glinenoj saksiji. Modernizacija je zahvatila i nas tako da morate ići u specijalizovane radnje da biste kupili glinenu saksiju- nažalost.  Ja sam se poslužila malom metalnom zdelicom promera 18 cm . Testo po receptu , sem što sam stavila 200 gr. suvog groždja. Pekla sam na 175 stepeni 55 minuta uz pokrivanje alu folijom.Na kraju sam premazala margarinom .  Odlično , vazdušasto osvežavajuće testo kojim ćete obradovati svoje ukućane. Oblik manje više nije tako ni bitan , dok ne nadjete odgovarajući kalup.


Коментари

 1. Bas zanimljiv koncept povezivanja blogera!

  ОдговориИзбриши
 2. Divan uvod si napisala...
  Ja sam odabrala dosta recepata i uskoro zavrsavam sa isprobavanjem. :)

  ОдговориИзбриши
 3. divan post, kao i recepti koje si izabrala, na Dunjinom blogu ima stvarno predivnih jela za isprobati

  ОдговориИзбриши
 4. Panetone izgleda fenomenalno! Oduševljena sam!

  ОдговориИзбриши
 5. Hvala ti na toplim riječima i na posjeti mom blogu. Krasno si odradila zadatak i napravila dobar i vrlo upotrebljiv izbor. I jedno i drugo vrlo često radim. Moji to vole i za doručak i za večeru i ne dojadi im.

  ОдговориИзбриши

Постави коментар