Kuglof sa lešnikom

ovaj recept je sa kesice za vanil šećer Dr. Oetkera . Pre sam imala maniju skupljanja recepata " trebaće mi to nekad ". Otada je prošlo nekih 17 godina i oduševljenje ovim kuglofom ne prestaje. Malo je izmenjen i meni prilagodjen.

Sastojci :
300 gr. margarina
250 gr. šećera
250 gr. brašna tip 400
5 jaja
125 gr. gustina
1 prašak za pecivo
sok i kora jednog limuna
+
250 gr. prženih, oljuštenih , mlevenih lešnika
3 kašike šećera
5 kašike likera od limuna ( ili ruma ili kruškovca )

Priprema :
Penasto umutiti margarin sa šećerom , dodati prosejano brašno, gustin i prašak za pecivo. Izmešati. Dodavati jedno po jedno jaje uz stalno mešanje . Na kraju sipati limunov sok i koru limuna. Sve sjediniti.
Odvojiti 1 / 3 testa i pomešati sa mlevenim lešnicima , šećerom i likerom. 
Podmazati kalup za kuglof i posuti mlevenim lešnicima ili prezlama. 
Sipati prvo svetli deo, pa potom sa lešnicima.
Peći na 175 stepeni 60 minuta uz povremeno pokrivanje alu folijom.
Pečen kuglof ostaviti da se ohladi 15 - tak minuta . Izručiti iz kalupa i premazati šećernom glazurom. Možete kupljenom.
Domaća šećerna glazura : 250 gr. šećera u prahu pomešati sa 6 kašika hladne vode i 3 kašike ulja. Ne sme biti ni retka ni gusta. 
Ostaviti da se osuši 2 sata na sobnoj temperaturi .


Коментари

Постави коментар