priklonila sam se novom trendu , pa su ovi mafini " bez šećera ". Ima ga dovoljno u čokoladi , a i med je dobra alternativa tako da nisam presladjivala.
Dovoljno za 18 mafina .
150 gr. isitnjene čokolade sa rižom
150 gr. kisele pavlake
100 ml ulja
250 gr. brašna
1 prašak za pecivo
3 jaja
sok pola limuna
1 kašika meda
Priprema :
Prosejati brašno sa praškom za pecivo . Dodati ulje , kiselu pavlaku i jaja i izmešati da ne bude grudvica. Na kraju pomešati sa isitnjenom čokoladom , limunovim sokom i medom i mešati dok se ne sjedini .
Podmazati kalup za mafine i sipati u svaki otvor po 1, 5 kašiku smese ili tri kašičice .
Staviti u prethodno zagrejanu pećnicu i peći 20 - tak minuta na 200 stepeni.
Izvaditi iz kalupa i posuti prah šećerom.
Utešna nagrada:-) Ja bih prva trebala da kažem super al' vidiš ti mene:-)
ОдговориИзбришиSanja ovde nema šećera ali čokolada i pirinač! To ti je za nas šećeraše smrtonosno ali ću možda obradovari deo porodice koji obožava ćokoladu sa pirinčem:-)
zato i nisam dodavala šećer. Čokolada je slatka i nema potrebe . :*
ИзбришиJako interesantan recept. Cesto pravim mafine i sigurno cu da ga probam. Bilo bi super ako uskoro objavis jos koji recept za poslastice "bez secera".
ОдговориИзбриши