Mafini sa čoko rižom


priklonila sam se novom trendu , pa su ovi mafini  " bez šećera ". Ima ga dovoljno u čokoladi , a i med je dobra alternativa  tako da nisam presladjivala. 
Dovoljno za 18 mafina .

Sastojci :
150 gr. isitnjene čokolade sa rižom
150 gr. kisele pavlake
100 ml ulja
250 gr. brašna
1 prašak za pecivo
3 jaja
sok pola limuna
1 kašika meda

Priprema :
Prosejati brašno sa praškom za pecivo . Dodati ulje , kiselu pavlaku i jaja i izmešati da ne bude grudvica. Na kraju pomešati sa isitnjenom čokoladom , limunovim sokom i medom i mešati dok se ne sjedini .
Podmazati kalup za mafine i sipati u svaki otvor po 1, 5 kašiku smese ili tri kašičice .
Staviti u prethodno zagrejanu pećnicu i peći 20 - tak minuta na 200 stepeni. 
Izvaditi iz kalupa i posuti prah šećerom.



Коментари

  1. Utešna nagrada:-) Ja bih prva trebala da kažem super al' vidiš ti mene:-)

    Sanja ovde nema šećera ali čokolada i pirinač! To ti je za nas šećeraše smrtonosno ali ću možda obradovari deo porodice koji obožava ćokoladu sa pirinčem:-)

    ОдговориИзбриши
  2. Jako interesantan recept. Cesto pravim mafine i sigurno cu da ga probam. Bilo bi super ako uskoro objavis jos koji recept za poslastice "bez secera".

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama