Пређи на главни садржај

Mafini sa čoko rižom


priklonila sam se novom trendu , pa su ovi mafini  " bez šećera ". Ima ga dovoljno u čokoladi , a i med je dobra alternativa  tako da nisam presladjivala. 
Dovoljno za 18 mafina .

Sastojci :
150 gr. isitnjene čokolade sa rižom
150 gr. kisele pavlake
100 ml ulja
250 gr. brašna
1 prašak za pecivo
3 jaja
sok pola limuna
1 kašika meda

Priprema :
Prosejati brašno sa praškom za pecivo . Dodati ulje , kiselu pavlaku i jaja i izmešati da ne bude grudvica. Na kraju pomešati sa isitnjenom čokoladom , limunovim sokom i medom i mešati dok se ne sjedini .
Podmazati kalup za mafine i sipati u svaki otvor po 1, 5 kašiku smese ili tri kašičice .
Staviti u prethodno zagrejanu pećnicu i peći 20 - tak minuta na 200 stepeni. 
Izvaditi iz kalupa i posuti prah šećerom.



Коментари

  1. Utešna nagrada:-) Ja bih prva trebala da kažem super al' vidiš ti mene:-)

    Sanja ovde nema šećera ali čokolada i pirinač! To ti je za nas šećeraše smrtonosno ali ću možda obradovari deo porodice koji obožava ćokoladu sa pirinčem:-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. zato i nisam dodavala šećer. Čokolada je slatka i nema potrebe . :*

      Избриши
  2. Jako interesantan recept. Cesto pravim mafine i sigurno cu da ga probam. Bilo bi super ako uskoro objavis jos koji recept za poslastice "bez secera".

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posna prženija (vegan)

  Sastojci :  3 iseckana crna luka  50 ml ulja  300 gr crvene paprike  250 gr dimljenog tofua Pola kašičice kari začina ili kurkume po ukusu  Pola kašičice slatke paprike  Soli i bibera po ukusu  Priprema: Propržiti crni luk na ulju  , dodati seckanu papriku i pržiti 10 minuta uz povremeno mešanje. Posoliti , pobiberiti.  Potom dodati kari i alevu papriku i izmrvljeni tofu. Propržiti još 5 minuta uz stalno mešanje.  Servirati po želji.   Na slici prženija ,vegan tost hleb namazan avokadom i cherry paradajz.

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 k...