Пређи на главни садржај

Mafini sa čoko rižom


priklonila sam se novom trendu , pa su ovi mafini  " bez šećera ". Ima ga dovoljno u čokoladi , a i med je dobra alternativa  tako da nisam presladjivala. 
Dovoljno za 18 mafina .

Sastojci :
150 gr. isitnjene čokolade sa rižom
150 gr. kisele pavlake
100 ml ulja
250 gr. brašna
1 prašak za pecivo
3 jaja
sok pola limuna
1 kašika meda

Priprema :
Prosejati brašno sa praškom za pecivo . Dodati ulje , kiselu pavlaku i jaja i izmešati da ne bude grudvica. Na kraju pomešati sa isitnjenom čokoladom , limunovim sokom i medom i mešati dok se ne sjedini .
Podmazati kalup za mafine i sipati u svaki otvor po 1, 5 kašiku smese ili tri kašičice .
Staviti u prethodno zagrejanu pećnicu i peći 20 - tak minuta na 200 stepeni. 
Izvaditi iz kalupa i posuti prah šećerom.



Коментари

  1. Utešna nagrada:-) Ja bih prva trebala da kažem super al' vidiš ti mene:-)

    Sanja ovde nema šećera ali čokolada i pirinač! To ti je za nas šećeraše smrtonosno ali ću možda obradovari deo porodice koji obožava ćokoladu sa pirinčem:-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. zato i nisam dodavala šećer. Čokolada je slatka i nema potrebe . :*

      Избриши
  2. Jako interesantan recept. Cesto pravim mafine i sigurno cu da ga probam. Bilo bi super ako uskoro objavis jos koji recept za poslastice "bez secera".

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu