ima skroman naziv , ali definitivno jedan od mojih omiljenijih biskvita .
Prednost ovog biskvita je što možete varirati filove i dobijete izdašnu tortu.
Priprema :
Prednost ovog biskvita je što možete varirati filove i dobijete izdašnu tortu.
Sastojci za koru :
8 jaja
1 šolja za belu kafu šećera
200 gr. prženih i mlevenih lešnika
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Fil :
1 litar mleka
250 ml slatke pavlake
8 kašika šećera
500 gr. tropskog ocedjenog voća iz konzerve ili voće po želji
250 gr. žele bombona u boji
5 pudinga ukus slatke pavlake
Priprema :
Umutiti penasto 8 jaja , potom dodati 1 šolju šećera i dalje mutiti dok masa ne udvostruči svoj volumen i " pobeli ".Potom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i na kraju lešnike . Promešati žicom ili mikserom u prvoj brzini .
Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 cm . Peći 40- tak minuta na 175 stepeni. Kad se ohladi pečeno testo preseći dvaput i filovati filom po želji .
Možete umućenim kremom od vanile i čokolade , ili skuvanim pudinzima .. isto tako odgovara i ovaj fil od krem od sira ( 500 gr. krem sira, 100 gr. šećera , 100 gr. čokolade od jagode , 300 gr. seckanih jagoda i 250 ml umućene slatke pavlake ) . Mašta može svašta , tako da vi možete izabrati vašu omiljenu kombinaciju .
Ovaj put sam filovala ovim filom :
Pomešati mleko i slatku pavlaku sa 8 kašika šećera i prokuvati .Dodati razmućen prašak za puding i kuvati na tihoj vatri jedan do dva minuta dok se ne zgusne. Ohladiti malo pa filovati kore i redjati tropsko voće i žele bombone po kremu .
Ostaviti 4 sata u frižderu da se stegne.
Umutiti 4 šlaga sa kiselom vodom prema uputstvu . Ukrasiti tortu po želji , posuti perlicama i poprskati srebrnim prahom.
Super torta i jako lijepo izgleda !
ОдговориИзбришиbaš svečano izgleda
ОдговориИзбриши