Dajem svoje kraljevstvo za jedan Milkicin kolač- FBI i ja

FBI rukavice ovog puta kod Milkice u gostima.
Milkicin blog Mimi's Kingdom  pratim skoro od samog početka . Njen blog je za  mene pojam zdrave hrane i njegova primena  u moderno vreme, a da pritom bude izuzetno ukusna. Iako nisam vegetarijanac , postoje periodi kad se posvetim vege hrani . Organizam ne zahteva uvek mesnatu i kaloričnu hranu i potrebna je neka vrsta predaha i regeneracije - a to možete postići samo zelenišem.  Ako ste vegetarijanac, Milkicin blog je pravo mesto za vas. Jela su brižljivo kombinovana sa začinima , biljčicama i blago nadahnuta mediteranom i makrobiotikom. Milkica je član Mezze tima i u saradnji sa ostalim blogerima svaki mesec uredjuju i izdaju novo izdanje Mezze online magazina u kome možete naći i recepte iz prošlosti , kao i razne specijalitete svetske kuhinje , kao i preporuku gde izaći i šta kupiti. 
Iako ima dosta obaveza , uvek isproba i recepte drugih blogera  i učestvuje u medjunarodnim izazovima .
Pogadjate već šta sam spremila iz njene receptoteke ? Sušeni kivi , naravno ... iako je bila nadahnuta Neveninim sušenim jagodama.  U poslednje vreme me zanima makrobiotika i mogu preporučiti još jedan sličan blog - možete videti ovde .
Milkica  mi je od početka bila jedan od favorita- ideja je bila primenjiva na našem podneblju bez nekih skupih kuhinjskih aparata . Recept je izuzetno lak . Kivi se bez problema suši i što je najbitnije nema dodatnih šećera i može se primeniti i na drugo tropsko voće. 
Naravno, potom su sledile kuglice  sa belom čokoladom . Kombinacija sastojaka je savršena . Bela čokolada , marcipan ,  kokos i sušeni kivi se perfektno nadopunjuju . Ja sam bila malo hrabrija pa sam stavila 100 gr. sušenog kivija . Postoji jedna mana kod ovih kuglica- izazivaju zavisnost . 
 I na kraju , pošto je ovaj mesec u znaku zaljubljenosti napravila sam Minjon tortu . Drugu koru sam zamenila kokosovim brašnom- silom prilika. Orasi baš ne zadovoljavaju neki kvalitet ove godine verovatno zbog suše . Sve ostalo po receptu. šta reći... slika valjda sama govori . Ja obično odnesem parče torte nekome; ovog puta nije ostala ni mrvica. Konstatacija mojih ukućana : " Prava domaća ! " valjda dovoljno govori. 

Svakoga častim virtuelnim parčetom torte :D
Inspiraciju za naslov za ovaj post sam našla u današnjim najnovijim  vestima o pronalasku posmrtnih ostataka Riharda III  čije su reči nadaleko poznate : " Konja ! Konja! Dajem kraljevstvo za konja! " Putem DNA i rodjaka 17 kolena je utvrdjeno je da se radi o njemu i da će njegovi ostaci biti sahranjeni u Lankasterskoj katedrali .Pronadjen je u industrijskoj zoni Londona i u minut do 12 , jer njegov potomak je poslednji u lozi i bez naslednika. Mene istorija oduševljava ... i ovo otkriće.
Dobro... kakve veze to ima sa postom ? Pa nekad su neke tajne i blaga skrivene tu pored nas , a da ih ne vidimo i treba ih otkriti dok ne bude kasno.
Kao i svako kraljevstvo i Mimi's kingdom ima svoja blaga i raspolaže čitavom riznicom primenjivih recepata u svakodnevici. I kao svaka kraljica , drži cepter čvrsto u ruci .


Коментари

 1. ovo sve tako dobor izgleda, a naročito me mami ova torta!

  ОдговориИзбриши
 2. Sanja, hvala na ovom postu! :) Zaista si me obradovala svojim rečima i nekako sam se i postidela. Drago mi je da ti se dopalo isprobano, a posebno mi je drago što si probala kivi i kuglice sa njim. :) To me baš oduševilo!
  Puno te pozdravljam!!!

  ОдговориИзбриши
 3. Sve odlično izgleda, a kod Milkice se stvarno ima što naći za probu...

  ОдговориИзбриши
 4. Odličan izbor iz Milkicinog kraljevstva si napravila i sve super pripremila, ali torta mi se posebno sviđa !

  ОдговориИзбриши

Постави коментар