će vam sačuvati obraz i na + 40 . Brzo se pravi , od sastojaka koje imate uvek u kući .
Koristila sam sojino mleko , jer većina ne pije obično . Izbor keksa ostaje na vama tj. po želji. Svako ima svoj omiljeni.
Voće prema sezoni - sad su breskve najbolji izbor ili jagode ,maline i kupine . To već odlučite sami !
Sastojci :
1 litar sojinog mleka ili običnog
8 kašika šećera
3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake ( ili vanil )
400 gr. petit beura ili avale
100 gr. suvog groždja
200 gr. seckanih žele bombona
100 gr. seckanih oraha
100 gr. bele čokolade
+
700 gr. očišćenih , seckanih breskvi po želji
2 kesice preliva za tortu ( Dr. Oetker )
450 ml vode
4 kašike šećera
Priprema :
Uzeti od litre 8 kašika mleka i rastvoriti prašak za puding u njemu. Prokuvati mleko sa belom čokoladom i šećerom i dodati rastvoreni prašak za puding. Kuvati jednu minutu i potom skloniti sa vatre. Ohladiti 5 minuta.
U puding drobiti na veće komade keks , dodati žele bombone , seckane orahe, suvo groždje i dobro izmešati.
Na okrugloj staklenoj tacni podesiti prsten za tortu na željenu veličinu i sipati puding - keks smesu . Ostaviti sa se stegne ( 2 h ).
Poredjati po torti seckane breskve . Rastopiti preliv za tortu prema uputstvu sa 450 ml vode i 4 kašike šećera i ravnomerno rasporediti po breskvama.
Ostaviti najmanje 6 h u frižderu , a potom seći po želji.
Sanja, može li jedno parče?
ОдговориИзбришиSjajni sastojici, ukus mogu zamisliti!
ОдговориИзбриши