Пређи на главни садржај

Voćna puding keks torta


će vam sačuvati obraz i na + 40 .  Brzo se pravi , od sastojaka koje imate uvek u kući .
Koristila sam sojino mleko , jer većina ne pije obično . Izbor keksa ostaje na vama tj. po želji. Svako ima svoj omiljeni.
Voće prema sezoni - sad su breskve najbolji izbor ili jagode ,maline i kupine . To već odlučite sami !

Sastojci :
1 litar sojinog mleka ili običnog
8 kašika šećera
3 kesice  pudinga sa ukusom slatke pavlake ( ili vanil )
400 gr. petit beura ili avale
100 gr. suvog groždja
200 gr. seckanih žele bombona
100 gr. seckanih oraha
100 gr. bele čokolade
+
700 gr.  očišćenih , seckanih breskvi po želji 
2 kesice preliva za tortu ( Dr. Oetker )
450 ml vode
4 kašike šećera

Priprema :
Uzeti od litre 8 kašika mleka i rastvoriti prašak za puding u njemu. Prokuvati mleko sa belom čokoladom i šećerom i dodati rastvoreni prašak za puding. Kuvati jednu minutu i potom skloniti sa vatre. Ohladiti 5 minuta. 
U puding drobiti na veće komade keks , dodati žele bombone , seckane orahe, suvo groždje  i dobro izmešati. 
Na okrugloj staklenoj tacni podesiti prsten za tortu na željenu veličinu i sipati puding - keks smesu . Ostaviti sa se stegne ( 2 h ).
Poredjati po torti seckane breskve . Rastopiti preliv za tortu prema uputstvu sa 450 ml vode i 4 kašike šećera i ravnomerno rasporediti po breskvama. 
Ostaviti najmanje 6 h u frižderu , a potom seći po želji. 



Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posna prženija (vegan)

  Sastojci :  3 iseckana crna luka  50 ml ulja  300 gr crvene paprike  250 gr dimljenog tofua Pola kašičice kari začina ili kurkume po ukusu  Pola kašičice slatke paprike  Soli i bibera po ukusu  Priprema: Propržiti crni luk na ulju  , dodati seckanu papriku i pržiti 10 minuta uz povremeno mešanje. Posoliti , pobiberiti.  Potom dodati kari i alevu papriku i izmrvljeni tofu. Propržiti još 5 minuta uz stalno mešanje.  Servirati po želji.   Na slici prženija ,vegan tost hleb namazan avokadom i cherry paradajz.

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 k...