Posne špagete sem što nemaju jaja u sebi , razlikuju se od standardnih i po termičkoj obradi . Standardne možete staviti i u hladnu vodu i prokuvati , dok posne imaju u sebi više skroba i voda mora ipak da proključa. Ne mogu dugo stajati kad ih pripremite - lepe se.
Sastojci za 2 do 3 osobe:
500 gr. posnih špageta
300 gr. plodova mora
150 gr. seckanog crnog luka
2 čena belog luka
125 ml vode
125 ml belog vina
1 kašičica začina
bibera
malo ulja
mirodjije po želji
Priprema :
1 minut : staviti tri litre vode sa kašikom soli da prokuva . Iseckati crni u beli luk.
3 minuta : u proključalu vodu staviti špagete . U tiganju zagrejati ulje i propržiti staklasto crni i beli luk .
5 minut : u tiganj dodati plodove mora i pržiti .
7 minut : dodati začin , vodu i belo vino, pobiberiti ; poklopiti tiganj. Kuvati na srednjoj vatri .
12 minut : procediti špagete .
14 minut : na kraju dodati iseckanu mirodjiju u plodove mora.
15 minut : pomešati špagete sa plodovima mora .
Jako fino. Meni ponekad ponestane inspiracije kada sam na postu. Ovo belezim:)
ОдговориИзбришиdelicious pasta i love it.
ОдговориИзбриши