FBI rukavice : ukus života kod Suze

FBI rukavice , mesec maj -  jun kod pekarice Suzyce Taste of life.
Suzyca je bloger novijeg datuma . Njen blog obiluje tradicionalnim receptima do svetskih prilagodjenih  našem području. Čitajući njen blog susrećete se sa čitavom lepezom recepata za hleb , peciva , pogača , zatim čuvenih narodnih kolača , a što mene posebno oduševljava je zbirka posnih recepata kako za predjelo, glavno jelo i kolače. Suzyca i sama predlaže posne menije koje možete poslužiti na slavama.
Listu recepata možete videti ovde .
Postala je saradnik Bakine riznice  od četvrtog broja , a PDF izdanje možete prelistati i preuzeti ovde.
Kad je njen blog izglasan , već sam imala u glavi par recepata koji su čekali na isprobavanje i tokom ova dva meseca sam isprobala :
recept za Mafine sa tikvicama  - za sve obožavaoce tikvica kao što sam ja.
Padejske kifle - probajte pod obavezno ...

Prženija - ukus detinjstva . Vratilo mi je sećanje na moju baku kako sprema tradicionalni doručak u selu . Uz vruću pogaču, krišku sira  i šolju mleka u mojoj omiljenoj plavo beloj šolji ...
 Posni kolač od višanja - nisam usitnila višnje. Ostavila sam ih cele da kolač bude dekorativniji. Niko nije primetio da je postan. Jedan od najboljih posnih kolača koje sam probala .
i na kraju posne žerbo kocke gde je Suzyca olakšala način pripreme ovog kolača , tako da u roku od sat vremena eventualno sat i po imate punu tacnu mirisnih kolača . Slažem se sa Suzycom da je čokolada suvišna . Izostavila sam šećer u filu , jer je marmelada već dovoljno slatka . Naizmenični slojevi marmelade , oraha i prhkih kora čine ovaj kolač posebnim. 
U životu ste sigurno probali neka jela ili kolače čiji vam ukus ostaje u sećanju godinama. Takav je i Suzycin blog sa proverenim, tačnim  receptima sa instrukcijama , koji omogućavaju i početnicima da naprave iste takve delicije kući. Život čine sitne stvari , a ako nekom želite  ulepšati život domaćom hranom njen blog je pravi izbor. Ostavićete utisak vrsne domaćice i u  svakom slučaju će vas pitati za recept ...

Коментари

  1. Super recepte si odabrala kod Suzane, i ja sam uživala istražujući njezin blog. Muffini sa tikvicama su mi bili na listi, ali ih nisam stigla napraviti što ću svakako ispraviti, kod tebe mi super izgledaju kao i sve ostalo što si isprobala i prezentirala !

    ОдговориИзбриши
  2. Super ti je sve i slažem se s tobom u vezi Suzaninog bloga

    ОдговориИзбриши

Постави коментар