Zoja torta


za čokoholičare...

Sastojci za kore :
250 gr. margarina
200 gr. čokolade za kuvanje
4 kašike brašna
1 ravna kašičica praška za pecivo
9 jaja
125 gr. šećera
150 gr. mlevene plazme

Fil :
9 jaja
200 gr. šećera u prahu
200 gr.  čokolade za kuvanje 
1 kašika ruma
150 gr. mlevene plazme
250 gr. margarina
100 gr. pečenih, oljuštenih  , grubo , mlevenih lešnika

+
500 ml zasladjene slatke pavlake po izboru

za ukrašavanje  :
500 ml slatke pavlake
perlice
čokoladni preliv

Priprema :
Rastopiti margarin sa čokoladom na pari  i ohladiti. Umutiti penasto jaja i dodati šećer , dalje mutiti dok masa ne pobeli i ne udvostruči svoj " volumen ". Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo , plazma keks i otopljenu čokoladu sa margarinom . Mešati dok se ne sjedini. Ispeći tri kore od ove smese u četvrtastom plehu dimenzija 25 x 40 cm .Da bi kore bile ravnomerne za svaku koru je potrebno 9 kašika smese. Peći 15 minuta na 175 stepeni.
Fil : Na pari skuvati fil od jaja , ruma , šećera u prahu i čokolade . Ohladiti . Dodati plazmu i lešnike . Umutiti penasto margarin i dodavati kašiku po kašiku fila .
Umutiti zasladjenu slatku pavlaku . 
Filovati kore prvo filom , pa umućenom slatkom pavlakom dok se ne utroši. 
Na kraju umutiti slatku pavlaku i ukrasiti po želji  Ja sam se opredelila za perlice i čokoladni preliv.
Ostaviti u frižderu najmanje 4 sata ili da prenoći.
 

















Коментари

  1. Odlična torta. Svidja mi se što je fil sa kuvanim jajima, u većini recepata za ovu tortu fil ne kuvaju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. kupujem . Rizično je .. pogotovu leto . Retko kad koristim sirova . Hvala :*

      Избриши

Постави коментар