Pravljeno za decu u Sremskoj Kamenici , " Domaćica meseca " - mesec april , tema slatki kolači sa sirom.
Sastojci za koru :
250 gr. putra ili margarina
125 gr. brašna
65 gr. šećera
1 kašičicu praška za pecivo
1 jaje
Fil ;
700 gr. neutralnog sirnog namaza
200 gr. kisele pavlake
150 gr. šećera
60 gr. praška za puding ukus slatke pavlake
4 jaja
180 gr. Oreo keks double cream
2 vanil šećera burbon
Fil od višanja :
300 gr. višanja
4 kašike šećera
1 prašak za puding ukus vanila
čokoladna glazura ;
200 gr. bele čokolade
8 kašika šećera
4 kašike vode
50 gr. margarina ili putra
ukrašavanje;
50 ml slatke pavlake
75 gr kandiranih višanja
Priprema :
Zamesiti od sastojaka za koru glatko testo i razvući tanko . Staviti u pek papirom obložen pleh prečnika 32 cm ili četvrtani 25 x 40 . Ako želite viši čizkejk , pleh prečnika 28 cm . Koristite četvrtani ram ili prsten za tortu ako nemate kalup odgovarajućih dimenzija . Samo obložite pek papirom. Stavite pleh sa testom 15 minuta u zamrzivač , potom peći u unapred zagrejanoj pećnici 10 do 15 minuta i potom ohladiti desetak minuta . Namazati na koru mlaki fil od višanja koji skuvate od višanja , praška za puding i šećera. Preko fila od višanja sipati fil od sira i Oreo keksa.
Fil od sira ; izmešati sir , kiselu pavlaku , prašak za puding ukus slatke pavlake i na četvrtine isečen Oreo keks .Umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom i spojiti sa sirnom masom.
Vratiti čizkejk u rernu i peći još 15 minuta na 180 stepeni na srednjoj šini , gornji i donji grejač , a potom još tridesetak samo na istoj temperaturi , gornji grejač.
Čizkejk je pečen kad se gornja kora više ne "talasa ". Ostaviti u kalupu 12 sati da se potpuno ohladi .
Potom skinuti pek papir i preliti čokoladnom glazurom.
Čokoladna glazura : 200 gr. bele čokolade otopiti na pari sa šećerom , vodom i putrom ili margarinom.
Sačekati da se glazura stegne i potom ukrasiti umućenom slatkom pavlakom i kandiranim višnjama.
prelijepo....i ukusno.veliki zagrljaj ti šaljem...
ОдговориИзбриши