Пређи на главни садржај

Patin 15 : Puding od kukuruznog brašna


scroll down for recipe in english

Patin 15 , tema Puding od kukuruznog brašna .


Ja sam , kao i uvek , prilagodila recept jer je prava kalorijska bomba .

Sastojci :
1 litar mleka
200 gr. kukuruznog brašna
400  gr. fete
100 gr. putera
1 kašičica soli
4 jaja

+
12 kašičica ulja

+ za serviranje :
kajmak
salata
i kulen

Priprema :
Skuvati mleko sa 1 kašičicom soli i 100 gr. putra . Dodati kukuruzno brašno uz stalno mešanje i kuvati još dva minuta dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i ohladiti oko 15 minuta. Umutiti penasto jaja i staviti trećinu polumlake palente i ignječenu fetu uz stalno mucenje , kako bi se izjednačila temperatura , i potom izmešati sa ostatkom . 
U kalupe za mafine u obliku ruže , sipati po kašičicu ulja i podmazati . Sipati smesu i peći na 200 stepeni 35 minuta , Ohladiti u kalupu i potom izručiti.
Servirati po želji. 

ps. odlično predjelo ili uz meze. Smesa je kremasta i da nije slano , malo po gustini i " mekoći " podseća na vanil puding . Mislim da bi ovaj puding ubedio i protivnike palente da je zavole. Čak bih ga nazvala i sufleom koliko je vazdušast.
Nisam prelivala kajmakom , jer nema svrhe sa kupovnim . Jedino sa domaćim... 



Patin 15, theme Corn pudding.

Ingredients :
1 liter milk
400 gr. greek feta
200 gr. corn fluor
1 teaspoon salt
100 gr. butter
4 eggs

+
12 teaspoon oil

+
kajmak ( cream cheese )
kulen - sausage
salad

Process for preparing :
Boil milk with 1 teaspoon salt and 100 gr. butter . Add corn fluor under constantly stirring and cook another 2 minutes until it thickens.  Remove from stove and cool down for 15 minutes. Whisk the eggs foamy  and put a 1/3 lukewarm polenta and mashed feta - mix well ,  to equalize temperature and then mix with the rest of polenta. In molds for muffins pour a teaspoon of oil to grease. Pour the mixture into a greased molds and bake , uncovered,  at 200 degrees for 35 minutes. Cool down the Corn pudding and put out from the mold.
Serve with sausage, cream cheese and salad.

Impressions - great appetizer or as a side dish with meze. I would compare this fluffy Corn pudding with Souffle .

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu