Posna pizza sa spanaćem


Ajme , koliko nas je ! Tema spanać , domaćica Snežana .
Ovu pizzu često pravim u vreme posta , sa manjim ili većim varijacijama. Ko ne koristi posni sir može ga izostaviti.

Sastojci za testo : 
300 gr. brašna 
pola kašičice soli
20 gr. svežeg kvasca
150 ml mlake vode
50 ml ulja

+
100 ml  kečapa
250 - 300 gr. opranog, iseckanog spanaća
300 gr. očišćene , iseckane paprike
100 gr. crnog luka
1 kašičica karija 
pola kašičice soli
kašičica oregana
185 gr. tunjevine 
30 gr. susama
100 gr. posnog sira 

Priprema :
Prosejati brašno i posoliti i dodati ulje . Rastopiti kvasac u mlakoj vodi i sjediniti sa prethodnim , zamesiti glatko testo. Razviti tanko na brašnjavoj podlozi i staviti u podmazan pleh prečnika 32 cm. 
Namazati testo kečapom . 
Propržiti susam u tiganju ( bez ulja ) i ohladiti . 
Propržiti crni luk sa 50 ml ulja , potom dodati kari , paprike i pržiti uz mešanje još desetak minuta. Potom dodati spanać i oregano , dinstati još dva- tri minuta , poklopiti i skloniti sa vatre. Ohladiti . Ocediti od suvišne tečnosti ( ako ima ) i  rasporediti po testu . Potom rasporediti tunjevinu , posuti susamom i narendati posni sir. 
Peći na 200 stepeni 25 do 30 minuta . 



Коментари

Постави коментар

Популарни постови