za lakši oblik osetljivosti na gluten . Pri kupovini šećera, kvasca i suvog groždja proveriti alergo info - bez glutena. Za obolele od celijakije - koristite sladilo koje uvek koristite , šećer u kocki zamenite orašastim plodovima , koristite himalajsku so, a suvo groždje (ako niste sigurni) izostavite . Mene je obradovala informacija da je pre otprilike mesec dana izglasan zakon kojim se obavezuju proizvodjači da deklarišu svoje proizvode i da navedu moguće alergene u proizvodima. Time se olakšava život preosetljivima na gluten i veći je izbor namirnica i njihova dostupnost .
Sastojci :
500 gr. belog pirinčanog brašna20 gr. kvasca
300 ml mlake vode
2 kašičice šećera
prstohvat soli
4 kašike kokosovog ulja
100 gr. mlevenih badema
100 gr. suvog groždja
2 oljuštene, pečene jabuke
+
50 gr. šećera u kocki
Priprema :
Šakom napraviti udubljenje u pirinčanom brašnu i posoliti krajeve.Rastopiti kvasac sa šećerom u mlakoj vodi i sipati u pirinčano brašno . Dodati mlevene bademe i kokosovo ulje i zamesiti glatko testo. Na kraju dodati iseckane pečene jabuke i suvo groždje. Ostaviti testo da miruje na toplom mestu. Obložiti pek papirom četvrtani kalup i rasporediti testo. Isitniti nožem šećer u kocki i posuti po testu . Peći na 200 stepeni 60 minuta . Pečeni hleb ohladiti i seći na kriške.
Nisam još koristila pirinčano brašno ali sam koristila brašno od kinoe i amaranta...hleb izgleda veoma dobro.
ОдговориИзбришиExcellent!!!
ОдговориИзбришиZanimljivo i za one koji nisu preosetljivi...
ОдговориИзбриши