Upgrade : Torta od 8 jaja sa sirom i jagodama


Mesec maj , tema " Domaćice meseca " poslastice sa jagodama . Sve delicije su bile namenjene deci i osobama sa posebnim potrebama u Veterniku.
Ja sam se odlučila za moj već provereni  recept biskvita koji je već objavljen na blogu , doradila i prilagodila temi .
Ova varijanta je sa marcipanom i bademima .

Sastojci za koru : 
8 jaja
210 gr. šećera 
200 gr. marcipana 
100 gr. mlevenih badema 
10 kašika brašna 
1 prašak za pecivo

Sastojci za fil : 
500 gr. neutralnog sirnog namaza
100 gr. šećera u prahu
300 ml slatke pavlake 
300 gr. opranih , iseckanih jagoda 
5- 6 čokoladica Kidy sa ukusom jagode ili 100 gr. čokolade od jagode po izboru

Beze :
4 belanca
6 kašika šećera
60 gr. šećernih srca 

Preliv :
150 - 200 gr. jagoda isecenih na ploske 
1 crveni preliv za torte
200 ml vode 
2 kašike šećera

za ukrašavanje :
200 ml slatke pavlake 
100 gr. prženih  listica badema

Priprema : 
Umutiti penasto 8 jaja, potom dodati šećer i dalje mutiti dok masa ne " pobeli ". Potom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i na kraju rendani marcipan i mlevene bademe. Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 cm i peći 40 - tak minuta na 175 stepeni . Pečeni biskvit ohladiti i preseći dva puta . 
Umutiti 4 belanca sa 6 kašika šećera i naneti špricem u vidu pusica na gornju trećinu kore . Posuti šećernim srcima i zapeći na 200 stepeni 5 do 7 minuta. Potpuno ohladiti. 
Fil : Umutiti slatku pavlaku , dodati sirni namaz , šećer u prahu , iseckane jagode i iseckane čokoladice i time filovati kore.
Poredjati ploške jagode po torti izmedju zapečenih pusica  i preliti prelivom za torte spremljenom po uputstvu.
Okolo premazati tortu umućenom slatkom pavlakom i  ravnomerno "zalepiti " listiće badema .
Ostaviti da odstoji preko noći.

Ovom tortom sam osvojila treće mesto i vaučer za kupovinu knjiga u vrednosti od 5000 dinara izdavačke kuće " Prometej" . 
Na kraju je organizovana izvlačenje  u organizaciji kompanije " Zepter " i ja sam dobila kao treća regenerator za kosu . Ja baš nemam sreće u nagradnim igrama , ali eto ... juče me je htelo . 
Zahvaljujem se ovim putem " Prometeju " i " Zepteru " 
U junu će biti slana tema , pa ko želi da učestvuje može se prijaviti Tatjani Dobanovački na 063 570 482. 

Prvu verziju ove torte sa lešnicima i tropskim voćem možete pogledati ovde.



          

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Jaretina iz pekača

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Uštipci sa Snickers čokoladicama