Mesec maj , tema " Domaćice meseca " poslastice sa jagodama . Sve delicije su bile namenjene deci i osobama sa posebnim potrebama u Veterniku.
Ja sam se odlučila za moj već provereni recept biskvita koji je već objavljen na blogu , doradila i prilagodila temi .
Ova varijanta je sa marcipanom i bademima .
Sastojci za koru :
8 jaja
210 gr. šećera
200 gr. marcipana
100 gr. mlevenih badema
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Sastojci za fil :
500 gr. neutralnog sirnog namaza
100 gr. šećera u prahu
300 ml slatke pavlake
300 gr. opranih , iseckanih jagoda
5- 6 čokoladica Kidy sa ukusom jagode ili 100 gr. čokolade od jagode po izboru
Beze :
4 belanca
6 kašika šećera
60 gr. šećernih srca
Preliv :
150 - 200 gr. jagoda isecenih na ploske
1 crveni preliv za torte
200 ml vode
2 kašike šećera
za ukrašavanje :
200 ml slatke pavlake
100 gr. prženih listica badema
Priprema :
Umutiti penasto 8 jaja, potom dodati šećer i dalje mutiti dok masa ne " pobeli ". Potom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i na kraju rendani marcipan i mlevene bademe. Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 cm i peći 40 - tak minuta na 175 stepeni . Pečeni biskvit ohladiti i preseći dva puta .
Umutiti 4 belanca sa 6 kašika šećera i naneti špricem u vidu pusica na gornju trećinu kore . Posuti šećernim srcima i zapeći na 200 stepeni 5 do 7 minuta. Potpuno ohladiti.
Fil : Umutiti slatku pavlaku , dodati sirni namaz , šećer u prahu , iseckane jagode i iseckane čokoladice i time filovati kore.
Poredjati ploške jagode po torti izmedju zapečenih pusica i preliti prelivom za torte spremljenom po uputstvu.
Okolo premazati tortu umućenom slatkom pavlakom i ravnomerno "zalepiti " listiće badema .
Ostaviti da odstoji preko noći.
Ovom tortom sam osvojila treće mesto i vaučer za kupovinu knjiga u vrednosti od 5000 dinara izdavačke kuće " Prometej" .
Na kraju je organizovana izvlačenje u organizaciji kompanije " Zepter " i ja sam dobila kao treća regenerator za kosu . Ja baš nemam sreće u nagradnim igrama , ali eto ... juče me je htelo .
Zahvaljujem se ovim putem " Prometeju " i " Zepteru "
U junu će biti slana tema , pa ko želi da učestvuje može se prijaviti Tatjani Dobanovački na 063 570 482.
Prvu verziju ove torte sa lešnicima i tropskim voćem možete pogledati ovde.
Božanstveno izgleda!
ОдговориИзбришиDelicious!!!!
ОдговориИзбришиOdlična!
ОдговориИзбриши