Ova torta spada u red trendi torti i bila je aktuelna pre 13 - 14 godina . Često smo je pravili i onda je nastalo " zasićenje " . Pre neki dan sam se setila nje jer mi je trebala brza poslastica . Brza priprema od sastojaka koje imate uvek u kući i lakoća kojom se pravi svrstava je u najomiljenije na ovim prostorima. Postoje razne varijante , ali svaka ima istu osnovu : keks , jogurt , pavlaka , šećer i voće po želji.
Sastojci :
500 gr. keksa pettit beure ili "Avala "
700 gr. kisele pavlake
200 ml jogurta
250 gr. šećera u prahu
+
350 gr. jagoda
+
1 kesica crvenog preliva za torte
2 kašike šećera
250 ml vode
+
150 ml slatke pavlake
šećerna srca za ukrašavanje
Priprema :
1 minut : izlomiti keks . Pomešati kiselu pavlaku , jogurt i šećer u prahu i sjediniti sa keksom .
2 minut : podesiti prsten za tortu na prečnik 26 cm i sipati smesu i rasporediti . Staviti u frižder.
4 minut : pripremiti preliv za tortu prema uputstvu . Prokuvati vodu sa šećerom i prelivom . Dok prokuva, očistiti jagode od peteljki , oprati i prepoloviti .
6 minut : skuvani preliv skloniti sa vatre i ohladiti dva do tri minuta .
7 minut : izvaditi " koru " od keksa iz friždera i rasporediti polovine jagoda.
9 minut : sipati preliv za tortu preko jagoda i staviti tortu u frižder da želira 20 do 25 minuta.
11 minut : umutiti slatku pavlaku .
29 minut : ako se preliv stegao , skinuti prsten za tortu i ukrasiti umućenom slatkom pavlakom i šećernim srcima.
Tortu možete odmah poslužiti , ali bolja je kad odstoji dva sata. Jagode možete zameniti sezonskim voćem , a jogurt voćnim jogurtom.
It's look delicious!!!
ОдговориИзбришиVidim sad, lepe su srcice na vrhu. Ali kasni puno vise puta link vodi u patin, zasto?
ОдговориИзбришиprvo vodi na pocetnu , na poslednji recept . Ali to traje par sekundi. Nije do mene.Mozda zbog veceg broja recepata. Nakupilo se tokom godina.
ИзбришиSvidja mi se kombinacija ukusa u torti, i cestitam sto predlazete svoj recept a ne recep sto ste citali drugde. To najvise volim. Nove ideje.
ОдговориИзбриши