Fbi rukavice : natenane kod hlebne lalice

FBI rukavice u poseti blogu Hleb i lale , autor Nevena .
Nevenu sam upoznala na Blogerijadi 2012. godine u oktobru . Da li zato što je to bila moja prva Blogerijada ili su se naše energije poklopile , ljudi , klopa , lepo vreme , mesto i veselo čavrljanje su mi ostali u lepom sećanju. Mogu reći da se na toj Blogerijadi rodila nova struja blogera koja je danas u samom vrhu Balkanske blogosfere . Medju njima i Nevena . Njen tart sa povrćem je bio najuspešniji recept Blogerijade i podrazumevalo se da ću ga praviti . Odavno je na mojoj listi . Recept i njene utiske sa Blogerijade možete pročitati ovde .Već u naslovu bloga i nadimku samog autora " hlebna lalica  " možete pogoditi omiljenu Neveninu namirnicu , a to je hleb . Hleb je bio i Nevenina tema Ajme,  koliko  nas je ! Kolekciju recepata sa hlebom pogledajte ovde .
Naravno , pravila sam i hleb . Nevenin blog je pisan u obliku kratkih pričica - sekvenci njenog života . Meni najupečatljivija Ciga, hleb i ja o tome kako sebi postavljamo sebi neki cilj i težimo ka savršenstvu . Tu je i odličan recept za starter koji sam preporučila već par puta i koristila u receptima i recept za cigin hleb . Ja sam se trudila ... pa sad ... nadam se da je blizu ... 
Nevena podržava humanitarne akcije . Tako je bilo i za vreme poplava kada je sav prihod od prodaje sokova i zdravih zalogaja donirala nastradalima u poplavama . Priču o kišobranu , knedli u grlu , rupi u stomaku  i prateći recept  pasta sa španatom i graškom možete videti ovde .Isprobala sa odličnu slanu izvrnutu tortu . Recept ovde . Vizuelno mami bogatstvom boja i oduševljava ukusom i brzim i lakim načinom pripreme. Pre tri godine je Nevena bila vegetarijanac , u medjuvremenu je postala vegan . Kao ljubitelj kuglofa , probala sam njen veganski ili posni, bezglutenski  kuglof od spelte . Svi smo se oduševili ukusom i uveli speltu u naš jelovnik . O navikama koje se ne menjaju i recept možete  videti ovde


Dalje sam isprobala i Fokaću koja se ne mesi od speltinog brašna  . Recept i prateći video pogledajte ovde.


Nevenin moto je cooking is cool i sledeći taj slogan održava Lalicine kuvarske radionice i  osmislila je Gozbu sa malim Ivom . 
U okviru svake istrage je teško izabrati recepte pogotovu ako je vege blog u pitanju , jer uvek ima odličnih recepata.  Ja sam se odlučila za ove i mislim da pruža kratak uvid u Nevenino blogocarstvo . 
Odlični recepti sa dobrim uputstvima koje možete napraviti u roku od pola sata ili sat ... 
Leto je , velike vrućine ... možda pravi trenutak da predjete na vege hranu bar mesec dana...Коментари

Постави коментар