Ajme , koliko nas je ! Domaćica Gvozdena , blog " U mom loncu ".
Tema batat - slatki krompir.
Prekjuče je počeo post , pa nisam baš puno razmišljala šta ću praviti . Obožavam medenjake , miris cimeta , karanfilića ...
Sastojci :
600 gr. oljuštenog , skuvanog batata
300 gr. meda
300 gr. brašna tip 400
1 prašak za pecivo
na vrh noža soli
400 gr. mlevenog badema
100 gr. iseckanog badema
100 gr. oranžata
15 gr. mešavine začina za medenjake
plus
200 g. šećera
100 gr. kandiranih višanja
Priprema :
Brašno prosejati sa praškom za pecivo , dodati oranžat , na vrh noža soli, mešavinu začina za medenjake , mlevene i seckane bademe i izmešati . Skuvani batat protisnuti kroz presu i zajedno sa medom dodati prethodnoj smesi i zamesiti glatko testo . Ostaviti preko noći da odstoji ( 12 h ).
Podmazati pleh margarinom ili staviti pek papir i od testa oblikovati kuglice . U svakoj kuglici krajem varjače napraviti udubljenje .
Peći na 200 C 20 minuta.
Šećer u prahu pomešati sa 4 do 5 kašika vode i time preliti medenjake i ukrasiti kandiranim višnjama.
Super recept . I ovaj i mnogo lepih novih ideja sa batatom
ОдговориИзбришиIzvinjavam se Sanja, ne znam kako i čijom krivicom, ali ovaj recept nije stigao na moju adresu. Zorica Pavlović mi je pomogla da pronadjem Vaš blog i recept.
ОдговориИзбришиDopuniću objavu uz izvinjenje. Radovala sam se svakom receptu, kao malo dete, po deset puta dnevno *virila* da li ima novih recepata.
Ovo je divan posan recept,pogotovu sada u vreme posta
Hvala puno. Nadam se da ćete prihvatiti moje izvinjenje
Isprobala sam recept i odlično je ispao :)
ОдговориИзбришиOdlično izgledaju! Super recept! :)
ОдговориИзбришиnice article great post comment information thanks for sharing.
ОдговориИзбришиดูหนัง
Hvala :)
ОдговориИзбриши