Jogurt hleb sa maslinama


brzo se pravi, meeeeeek " kao duša " , a ukus " ubiiiija" . Kada je pekara " HiK "daleko :D

Sastojci :
400 gr. brašna
3 jaja
1 šolja jogurta
1 šolja ulja
1 kašičica soli
1 ravna kašičica šećera
1 kesica prašak za pecivo
150 gr. seckanih zelenih maslina sa paprikama
1 kašičica ruzmarina
50 gr. susama

Priprema :

Izmešati brašno sa praškom za pecivo , dodati jaja, jogurt, ulje , so, šećer . Mesiti dok se testo ne " odvoji " od ruke . Potom dodati ruzmarin i masline , umesiti . Podmazati četvrtasti kalup ili kalup za djuveč , staviti testo i posuti susamom. Peći na 200 stepeni 35do 40  minuta .

Коментари

  1. Sanja, hleb je odličan samo mi reci ove šolje da li su to one od kiselog mleka od 200ml ili od 250 i kolika ti je zapremina kalupa, jer mi se čini da ja imam kod kuće kraći kalup za hleb da je tvoj hleb bio duži?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. od 200 ml obično koristim . Kalup možeš koji želiš. Ja sam ga prvobitno pekla u kalupu za djuveč , sad u četvrtanom kalupu za kuglof , a može i u okruglom plehu prečnika 28 cm.

      Избриши
  2. Super brzinski hljeb! Čuvam recept za one lijene dane... za one kad sam ja lijena... :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар