Пређи на главни садржај

Urnebes slana torta


Sastojci

za prvu koru :
4 jaja
2 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
trećina kašičice soli
200 gr. rendane mrkve
1 kašika ulja

za drugu koru :
4 jaja
2 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
trećina kašičice soli
200 gr. rendanih tikvica
1 kašika ulja

za treću koru :
4 jaja
2 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
trećina kašičice soli
200 gr. iseckane paprike ( najbolje u blenderu )
1 kašika ulja

Fil :
600 gr. kozijeg sira
250 gr. kisele pavlake
150 gr. mekog margarina
1 češnjak  očišćenog belog luka( po ukusu .. ko ne voli , može koristiti u prahu )
1 feferona ( ili više )
biber
2 kašike aleve
50 gr. proprženog susama

za premazati :
250 gr. kisele pavlake
i malo aleve paprike

Priprema :
Za kore : umutiti penasto jaja , posoliti i dodati brašno sa praškom za pecivo . Izmešati . U prvu koru dodati mrkvu i ulje . Peći u četvrtastom plehu obloženim pek papirom 23 minuta na 180 stepeni .
Isti postupak i za druge dve kore .. samo u drugu staviti rendanu tikvicu, a u treću papriku.
Ohladiti kore.
Fil : izdrobiti sir , dodati kiselu pavlaku , margarin , beli luk , feferonu i alevu .. pobiberiti ( posoliti po potrebi - zavisi od sira ) . Mixirstapom sve isitniti i sjediniti . Na kraju dodati susam . Namazati kore filom  .
Na kraju gornju koru premazati kiselom pavlakom i posuti alevom paprikom.
Ostaviti u frižderu preko noći. Seći po želji. 
Za ukrašavanje sam koristila kolačarsku formu cveta, alevu sam prosejala kroz žicu ... malo retro... ali retro je u poslednje vreme IN :D.
Prijatno !

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu