Sastojci
za prvu koru :
4 jaja
2 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
trećina kašičice soli
200 gr. rendane mrkve
1 kašika ulja
za drugu koru :
4 jaja
2 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
trećina kašičice soli
200 gr. rendanih tikvica
1 kašika ulja
za treću koru :
4 jaja
2 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
trećina kašičice soli
200 gr. iseckane paprike ( najbolje u blenderu )
1 kašika ulja
Fil :
600 gr. kozijeg sira
250 gr. kisele pavlake
150 gr. mekog margarina
1 češnjak očišćenog belog luka( po ukusu .. ko ne voli , može koristiti u prahu )
1 feferona ( ili više )
biber
2 kašike aleve
50 gr. proprženog susama
za premazati :
250 gr. kisele pavlake
i malo aleve paprike
Priprema :
Za kore : umutiti penasto jaja , posoliti i dodati brašno sa praškom za pecivo . Izmešati . U prvu koru dodati mrkvu i ulje . Peći u četvrtastom plehu obloženim pek papirom 23 minuta na 180 stepeni .
Isti postupak i za druge dve kore .. samo u drugu staviti rendanu tikvicu, a u treću papriku.
Ohladiti kore.
Fil : izdrobiti sir , dodati kiselu pavlaku , margarin , beli luk , feferonu i alevu .. pobiberiti ( posoliti po potrebi - zavisi od sira ) . Mixirstapom sve isitniti i sjediniti . Na kraju dodati susam . Namazati kore filom .
Na kraju gornju koru premazati kiselom pavlakom i posuti alevom paprikom.
Ostaviti u frižderu preko noći. Seći po želji.
Za ukrašavanje sam koristila kolačarsku formu cveta, alevu sam prosejala kroz žicu ... malo retro... ali retro je u poslednje vreme IN :D.
Prijatno !
baš mi se sviđa ovaj slani kolač
ОдговориИзбришиBas je odlična!
ОдговориИзбришиLepo i van standarda!
ОдговориИзбриши