Пређи на главни садржај

Omiljena peciva naših blogerki - blogerske igrice


Igru pokrenula Jafi sa Kuhinjskih čarolija , a nominovala me Zorica sa Cooking with Zoki .
Obožavam peciva  svih vrsta , mada nemam baš toliko objavljenih na blogu . Nekad fali vremena , a nekad nisu pogodni uslovi za slikanje.
Recepti za 5 omiljenih peciva sa mog bloga :
1. Kiflice - meke po par dana . Neizostavni pratioci predjela ili kao grickalice u putu . Savršene uz jogurt, kefir ili sir .
2. Franz pogačice - volim tradicionalne recepte sa dugom istorijom, zanimljivim načinom pripreme i naravno ukusne .
3. Žu Žu -pekarski  recept kumine bake ... i ukus i miris i malo podsećanje ...
4. za vreme posta su mi omiljene posne krofne ...
5. volim lisnato testo , pa bih izdvojila lisnate pogačice sa fetom ...
Ko želi da učestvuje , neka preuzme sliku i navede svojih 5 omiljenih peciva .Pridružite se!

Коментари

  1. I ja sam imala istu situaciju da nemam baš puno objavljenih recepata za peciva, tvoja odabrana peciva su mi super, a prvo bih se poslužila sa Franz pogačicama !

    ОдговориИзбриши
  2. Ja bih rado probala sva tvoja peciva, jer ona su mi slabost. Hvala na odazivu za igricu.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Kolač sa kupinama

Sezona je kupina i ovaj kolač je aktuelan kod nas ovih dana uprkos crveno - narandžastom alarmu. Pri prvom zalogaju zaboravite sve. Mek , vazdušast, sočan ... topi se u ustima.  Sastojci : 250 gr. brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo 200 gr. šećera 2 vanil - šećera 225 ml ulja 3 kašike ruma 6 jaja 850 gr. kupina Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo i pomešati sa šećerom i vanil - šećerom. Dodati ulje i rum uz stalno mešanje varjačom i jedno po jedno jaje - da ne nastanu grudvice.  Sipati smesu u pek papirom obložen pleh prečnika 30 ili 32 cm i posuti kupine ravnomerno po testu. Peći 30 minuta na 200 stepeni.  Kolač je odličan i vruć , ali je bolji kad se potpuno ohladi . Kupine puste svoj sok i natapaju vazdušasto testo .  Možda će vas uplašiti količina kupina . Kupine neće zgletaviti testo , bez brige. Verzija za štampu