Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за јануар 15, 2012

Kuglof od jogurta

drugačiji .. mek i vazdušast. Korišćena šolja 200 ml. Sastojci : 2 šolje jogurta 2 šolje brašna 1 šolje šećera pola šolje ulja 3 jaja 1 i po kašičica sode bikarbone sok jednog limuna ( ili pomorandže ) Priprema : Prosejati brašno  i pomešati sa šećerom i sodom bikarbonom .  Sipati jogurt , ulje i limunov ( narandžin ) sok i mešati da ne bude grudvica. Na kraju dodati jaja ( ne moraju biti umućena ) i sve sjediniti. Kalup za kuglof podmazati komadićem margarina i posuti prezlama. Sipati smesu . Peći 50 minuta na 180 stepeni , po potrebi prekriti alu folijom posle 20 minuta pečenja. Pečeno ostaviti u kalupu 10- tak minuta i potom izručiti na tacnu. Posuti prah šećerom.

Koh od višanja

ajme , koliko nas je! .. januar 2012... tema - višnje . Domaćica Tamara sa bloga  bite-my-cake . Ovo je porodični recept ... u sezoni višanja glavni desert kod nas . Lagan i jednostavan .  Ali ... mora se praviti u sezoni. Tad su višnje pune soka i po mogućnosti domaće . Ko nema , kupiti od prodavca u kog imate poverenja .  Silom prilika sam sad uzela u hipermarketu ... i nisu nekog kvaliteta . Em su gorke , osušene .. a i  uvek kad uzmem kupljenu kutiju setim se uvek dedinog sela i voćnjaka tadašnje poznate firme koja je prskala  svaki dan - 15 dana zrele višnje kako bi opstale i stigle do potrošača. Kod nas ne postoji još kontrola prskanja , tako da bi preporučila svakom da u sezoni napravi kompote ili stavi u zamrzivač. Bilo kako bilo... tema je tema ... pa da predjemo na recept... Sastojci : 600 gr. višanja ( bez koštica ) 4 kašika šećera 4 kašika griza pola šolje vode pola šolje ruma 2 kesice vanil šećera 3 jaja Priprema : Višnje kuvati sa še