Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за новембар 3, 2013

Jaretina iz pekača

Sastojci :  4-4,5 kg jarećeg mesa ( but , rebra )  1 litra belog vina 50 ml ulja 1 i po kašika začina  1 kašičica sode bikarbone  10 zrna bibera 3 lovorova lista 3 kašike sušenog ruzmarina 8 srednjih paradajza 8 paprika  8 crnih lukova 1 češanj belog luka Priprema : Očistiti jaretinu od suvišne masnoće i žilica i oprati pod mlazom hladne vode. Poredjati u pekač komade mesa naizmenično sa seckanim crnim lukom , seckanim belim lukom, lovorovim listom , paradajzom i seckanom paprikom. Posuti sa začinom, sodom bikarbonom , sušenim ruzmarinom i na kraju preliti belim vinom i uljem. Staviti poklopac . Poklopljeno peći 2  sata na 150 stepeni  i ostaviti u rerni BEZ OTVARANJA do jutra da se "tišti ". Ujutru okrenuti meso i preliti sosom koji se stvorio preko noći , ponovo poklopiti i dopeći još pola sata ,sat na 150 stepeni ( zavisi od mesa ) .  Može se služiti uz kiselu pavlaku i domaću pogaču . U sosu koji ostane, možete sledeći dan dodati o