ili kad germanske špecle sretnu našu vodjvodjansku slaninu- red mesa, red masti . Špecle sam pokušavala već par puta da pravim bez uspeha, čak i pridržavajući se recepta . Rezultati su varirali od lebdećeg omleta do guste kaše . Gledajući nemačke TV šoue zaključila sam da je to više pitanje osećaja . Nabavila sam i rende za špecle i gle čuda... uspele su. Tradicionalne se prave na sledeći način : na mokru dasku se namaže testo i špahtlom se otkidaju delovi testa ( kao šupfnudle samo tanje ) i stavljaju u ključalu vodu. Ova verzija koja se renda zove se originalno Knopfle ili dugmići. Za nas strance koji nismo ovladali tehnikom pravljenja , veoma jednostavan način da u svom domu pripremimo špecle tj. njihovu podvrstu . Možda sam malo oskrnavila nemački recept za špecle i nemac bi me možda isprozivao , ali svi su bili zadovoljni rezultatom. Sastojci : 400 gr. brašna tip 400 4 jaja 150 ml hladne vode iz friždera na vrh noža soli 250 gr. mesnate slanin...
kuvati je lako - samo treba znati kako