Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за новембар 10, 2013

Mini sendviči sa fetom

Sastojci : 6 kriški  raženog hleba sa lanenim ,bundevinim i suncokretovim semenkama 200 gr. fete čen belog luka ( izgnječeni ) 50 gr. blanširanih , mlevenih badema 50 gr. rendanih kiselih krastavaca 50 gr. seckane pečenice 5 kašika pavlake Priprema : Izgnječiti fetu sa pavlakom i dodati badem , kisele krastavce, beli luk , pečenicu i pobiberiti . Namazati  tri kriške hleba i ponoviti postupak sa preostale tri . Ostaviti sat vremena u frižderu i preseći prvo na pola , potom na kocke , potom na trouglove. ps. recept ko recept nije senzacionalan , ali na tacni sa ostalim sirnim specijalitetima  doprinosi da tacna izgleda raznovrsnije i dobra je ideja za party ili kao meze. Pravljeno za Food nad Wine 2013. u Novom Sadu . Raženi hleb sam uzela u ćošku zdrave hrane u hipermarketu. Pošto nije najbolje preveden na naš jezik ,naziv je Multisaatenbrot -Roggenvolkornbrot mit Leinsaat , Sonnenblumenkernen und Kürbiskernen. Odličan hleb za sve ljubitelje zrnevlja .

Kokos mančmelou torta

Sastojci za koru : 16 belanaca  24 kašike šećera 8 punih kašika brašna tip 400 2 kašičice praška za pecivo 400 gr. kokosa Fil : 16 žumanaca  350 gr. šećera 1 litar mleka 2 kesice praška za puding ukus vanila 8 kašika brašna 5 kapi arome butter vannile Dr.Oetker  200 gr. kokos mančmeloua 100 gr. seckanog badema 250 gr. margarina za ukrašavanje : 3 praška šlag krem vanila 400 ml hladnog mleka 3 kašike šećera u prahu 100 gr. čokolade za kuvanje  4 kašike šećera 4 kašike vode 4 kašike ulja 100 gr. čokoladnih štapića 200 gr. kokos mančmeloua Priprema :  Kora : 4 belanca penasto umutiti sa malo soli. Dodati šećer i dalje mutiti dok ne postane čvrst sneg. Potom dodati 2 pune kašike brašna , pola kašičice praška za pecivo i 100 gr. kokosovog brašna. Sipati u pek papirom obložen pleh ( 28 cm ) i peći 20 minuta na 180 stepeni. Napraviti još tri kore. Fil : Penasto umutiti žumanca sa šećerom , dodati brašno , prašak za puding , arom