Tema u aprilu " Domaćica meseca " su bile čokoladne torte od 1 do 1, 5 kg na moju veliku radost . Torte su moj omiljeni teren , pogotovu čokoladne . Odlučila sam se za Gabon tortu . Originalna Gabon se pravi sa orasima , u nedostatku dobrih oraha poslužili su i bademi . I pored početnih teškoća u nabavljanju odredjenih sastojaka i nestajanja struje , nisam odustala od ideje da napravim uskršnjeg zeku za mališane iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici . Morala sam birati izmedju težine i izgleda i izabrala sam na kraju ipak izgled . Kolačarsko testo je dalo težinu torti , pa moram priznati bila je teža . Torte sam do sada ukrašavala šlagovima i ukrasnim mrvicama , perlama. Sad sam otišla korak dalje , skočila u " hladnu " vodu i oprobala se sa ukrašavanjem kolačarskim testom . Moj prvenac i nije tako loš , a najbitnije je da smo našim čokoladnim tortama izmamile osmeh na lice mališana. Za početak Sastojci za fil : 300 gr...
kuvati je lako - samo treba znati kako