Sastojci za testo: 600 gr. brašna tip 500 25 gr. svežeg kvasca na vrh noža soli 200 ml mlake vode 2 jajeta 6 kašika ulja Fil : 200 ml kuvanog, vrućeg mleka 400 gr. mlevenih oraha 250 gr. šećera kora jedne narandže kora jednog limuna sok jednog limuna pola kašičice cimeta 200 gr. suvog groždja 3 kašike ruma 100 gr. prezli + 6 kašičica meda za prskanje kora za šećernu glazuru : 250 gr. šećera u prahu sok jednog limuna 1 kašika ulja + za ukrašavanje šećerna srca Priprema : Prosejati brašno . Rastopiti kvasac i malo soli u mlakoj vodi. Sipati u brašno . Dodati jaja i ulje i mesiti dok se testo ne odvoji od ruke. Prekriti vlažnom krpom i ostaviti pola sata da se testo digne. Za to vreme napraviti fil : Suvo groždje oprati i potopiti u rum desetak minuta. Popariti orahe vrućim mlekom . Šećer u secku isitniti sa limunovom i pomorandžinom korom i pomešati sa orasima . Dodati limunov sok , cim...
kuvati je lako - samo treba znati kako