Ima raznih vrsta bajadera i tako i njenih poklonika i protivnika ove čuvene slastice . Ja pripadam većini kada kažem da je bajadera kraljica dezerata i kao ljubitelju lešnika i čokolade , meni je ovo jedan od top 5 recepata . Sastojci : 650 gr. mlevenog keksa ( petit ili posni ) 300 gr. lešnika 150 gr. šećera 75 ml vode 250 gr. margarina + 200 gr. crne čokolade 50 gr. margarina sok jednog limuna + 200 gr. bele čokolade 50 gr. margarina sok jednog limuna Čokoladna glazura : 100 gr. čokolade za kuvanje 2 kašike ulja 2 kašike vode 2 kašike šećera Priprema : Propržiti lešnike u tiganju bez ulja i potom oljuštiti koru papirnim ubrusom. Potom ih grubo samleti i pomešati sa mlevenim keksom. Ušptinovati šećer sa vodom , dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Preliti preko keks - lešnik mase i sjediniti. Podeliti na dva dela . Otopiti na pari crnu čokoladu sa margarinom i dodati limunov sok . S...
kuvati je lako - samo treba znati kako