Sastojci :
6 kriški raženog hleba sa lanenim ,bundevinim i suncokretovim semenkama
200 gr. fete
čen belog luka ( izgnječeni )
50 gr. blanširanih , mlevenih badema
50 gr. rendanih kiselih krastavaca
50 gr. seckane pečenice
5 kašika pavlake
Priprema :
Izgnječiti fetu sa pavlakom i dodati badem , kisele krastavce, beli luk , pečenicu i pobiberiti . Namazati tri kriške hleba i ponoviti postupak sa preostale tri . Ostaviti sat vremena u frižderu i preseći prvo na pola , potom na kocke , potom na trouglove.
ps. recept ko recept nije senzacionalan , ali na tacni sa ostalim sirnim specijalitetima doprinosi da tacna izgleda raznovrsnije i dobra je ideja za party ili kao meze. Pravljeno za Food nad Wine 2013. u Novom Sadu .
Raženi hleb sam uzela u ćošku zdrave hrane u hipermarketu. Pošto nije najbolje preveden na naš jezik ,naziv je Multisaatenbrot -Roggenvolkornbrot mit Leinsaat , Sonnenblumenkernen und Kürbiskernen.
Beli luk i feta su mnogo lepa kombinacija.
ОдговориИзбришиMeni se jako sviđaju ovi sendviči, dobar okus je zagarantiran i lijepo i atraktivno izgledaju, dobar zalogaj u dobrom društvu !
ОдговориИзбриши