potrebno je :
250 gr. brašna
225 gr. šećera
150 gr. mlevenog maka
50 gr. griza
325 ml mineralne vode
100 ml ulja
100 gr. oraha mlevenih
sok jednog limuna
1 prašak za pecivo
2 kesice praška za puding od vanile
200 gr. bananica
5 prepolovljenih banana
600 ml jabukovog soka
5 kašika šećera
Postupak pripreme:
Pomešati brašno, mak, šećer, prašak za pecivo, ulje, griz , limunov sok i orahe , mineralnu vodu . Sipati u podmazan pleh i peći na 180 stepeni 50 minuta. Kad se ohladi , preseći na pola.
Skuvati jabukov sok sa 5 kašika šećera... i pudingom od vanile.Dodati iseckane bananice ( kad se ohladi ). Sipati trećinu fila na prvi patišpanj, zatim prepolovljene banane i druge dve trećine fila i drugi patišpanj . Koristiti prsten za tortu .
Premazati čokoladnom glazurom , ukrasiti po želji ... na slici žele bombone i bananice.
Коментари
Постави коментар