kuvarijacije mesec septembar ! Tema stast sa šećerom i cimetom od Maxivide .
Ovaj hleb ima dosta varijacija i imena kao harmonika hleb, cik cak , slonovo uvo ; jabuke , suvo groždje i bundeve kao dodatak; isto tako i kalupa .
Sledila sam recept , sem što sam filu dodala jednu rendanu jabuku a testu koru od limuna i sok .Pravila sam sa tipom 400 , ali možda i zbog vrućine testo mi je ispalo malo mekše. Isekla sam na 6 većih parčića i stavila u okrugli kalup za kuglof . Pekla sam na 175 stepeni oko 50 tak minuta .
Kad se ispeče stvarno je savršen spoj ukusa , a i fino je izmarmoriran.
Ovo je moj predlog kako se može još napraviti ..
Ovaj kruh odlično izgleda i u obliku kuglofa
ОдговориИзбришиI kod tebe lijep, a stvarno s teksturom biskvita.
ОдговориИзбришиFino,fino.
Jednostavno savrsen!
ОдговориИзбришиMozda i ja jednom probam sa jabukom... Svidja mi se ta ideja...
ОдговориИзбришиmože i tako, u svakom obliku savršen
ОдговориИзбришиJako lijep je oblik kuglofa, a meni se sviđaju i dodaci koje si stavila, posebno ovo sa limunom u tijestu.
ОдговориИзбриши