Пређи на главни садржај

Ajme - Ledeni jogurt iliti Frozen Yogurt


 Ajme , koliko nas je ! Tema jogurt, domaćica Mateja sa bloga M's Bakery.
Meni najomiljenija ledena poslastica .Vi možete izabrati svoju omiljenu kombinaciju . Moja je sa belom čokoladom , muslijem i jagodama ili šumskim voćem . Domaća varijanta za chill out vikendom .

Sastojci za ledeni jogurt :
75 ml vode
150 gr. šećera
350 ml jogurta
300 ml slatke pavlake 

+
300 gr. jagoda 
+
100 gr. crunchy musli ukus čokolade
+
200 gr. bele čokolade 
4 kašike ulja
4kašike vode
4 kašike šećera

Priprema :
Ušpinovati vodu sa šećerom. Malo ohladiti i pomešati sa jogurtom i na kraju dodati umućenu slatku pavlaku .Ako imate sladoled mašinu sipajte smesu u nju i sačekajte dok ga ne zaledi . Ako nemate ,smesu sipajte u širu zdelu i stavite u zamrzivač . Svaka dva sata mikserom izmutiti dok ne zamrzne.
Otopiti belu čokoladu sa šećerom, uljem i vodom. 
200 gr. jagoda u secku isitniti . 100 gr. ostaviti za ukrašavanje.
Redjajte po ukusu slojeve crunchy muslija, sladoleda , preliv jagode , jagode i na kraju prelijte belom čokoladom. 


Verzija za štampu



Коментари

  1. pa gdje si mi ti.... nisam odavno svraćala kod tebe. ovaj zamrznuti jogurt sladoled je pravo osvježenje i super ideja !

    ОдговориИзбриши
  2. Zamrznuti jogurt sa ovako finim dodacima mi je istovremeno osvježenje i desert, sviđa mi se tvoj izbor, a ja nekako uvijek izaberem kombinaciju sa šumskim voćem !

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu vodu prvo kuvati plavi patlidžan da omekša

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 kg i tip 500 je