za čokoholičare...
Sastojci za kore :
250 gr. margarina
200 gr. čokolade za kuvanje
4 kašike brašna
1 ravna kašičica praška za pecivo
9 jaja
125 gr. šećera
150 gr. mlevene plazme
Fil :
9 jaja
200 gr. šećera u prahu
200 gr. čokolade za kuvanje
1 kašika ruma
150 gr. mlevene plazme
250 gr. margarina
100 gr. pečenih, oljuštenih , grubo , mlevenih lešnika
+
500 ml zasladjene slatke pavlake po izboru
za ukrašavanje :
500 ml slatke pavlake
perlice
čokoladni preliv
Priprema :
Rastopiti margarin sa čokoladom na pari i ohladiti. Umutiti penasto jaja i dodati šećer , dalje mutiti dok masa ne pobeli i ne udvostruči svoj " volumen ". Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo , plazma keks i otopljenu čokoladu sa margarinom . Mešati dok se ne sjedini. Ispeći tri kore od ove smese u četvrtastom plehu dimenzija 25 x 40 cm .Da bi kore bile ravnomerne za svaku koru je potrebno 9 kašika smese. Peći 15 minuta na 175 stepeni.
Fil : Na pari skuvati fil od jaja , ruma , šećera u prahu i čokolade . Ohladiti . Dodati plazmu i lešnike . Umutiti penasto margarin i dodavati kašiku po kašiku fila .
Umutiti zasladjenu slatku pavlaku .
Filovati kore prvo filom , pa umućenom slatkom pavlakom dok se ne utroši.
Na kraju umutiti slatku pavlaku i ukrasiti po želji Ja sam se opredelila za perlice i čokoladni preliv.
Ostaviti u frižderu najmanje 4 sata ili da prenoći.
Odlična torta. Svidja mi se što je fil sa kuvanim jajima, u većini recepata za ovu tortu fil ne kuvaju.
ОдговориИзбришиkupujem . Rizično je .. pogotovu leto . Retko kad koristim sirova . Hvala :*
Избриши