Ovaj recept mi je ostao u sećanju sa prošlogodišnje Blogerijade i drago mi je da je izglasan. Pored Gaginog soparnika , Vesnina Farinata koju je pravila sa malim izmenama po Majinom receptu je zasenila sve druge specijalitete. Tad sam iz pristojnosti pojela dva parčeta , mada sam mogla više. Ne pitajte me koliko sam pojela kući...
Odlična farinata , posna i bez glutena .
Originalni Vesnin recept možete videti ovde , a ovo je moja verzija.
Sastojci :
250 gr. brašna od leblebija ( prodavnica zdrave hrane )
450 ml kisele vode
1 kašičica himalajske soli
150 gr. zelenih maslina sa paprikom
pola kašičice sušenog ruzmarina
1 kašičica aleve paprike
4 - 5 kašika ulja
50 gr. susama
50 gr. lana
Priprema :
Zagrejati rernu na 210 stepeni. Obložiti okrugli pleh prečnika 30 cm pek papirom.
Pomešati polako brašno od leblebija sa kiselom vodom da ne nastanu grudvice , posoliti , pobiberiti, dodati ulja , ruzmarina , iseckane masline i sve sjediniti.
Sipati u pleh i posuti susamom i lanom . Peći 40 minuta.
Tvoja izgleda fenomenalno, pravila sam je i ja ali mi je mnogo tanja jer nisam imala prikladan pleh, ali ukus joj je fantastičan. Moj post će biti sutra.
ОдговориИзбришиDobra ti je fora sa nineralnom vodom a i dobro si je napakovala semenkama!
ОдговориИзбришиA ja je jutros spremala za doručak... Tvoja izgleda božanstveno! ♥
ОдговориИзбриши