Пређи на главни садржај

Losos sa kineskim kupusom i šampinjonima



Hrono kuhinja je u poslednje vreme u trendu i poznajem  puno ljudi koji su postigli odlične rezultate ovim režimom ishrane. Lana Mignone mi je ukazala čast da učestvujem u drugom broju Hrono kuvara , rame uz rame sa Tanjom Kuhinja zaposlene žene i  Sandrom Ko to tamo . Zadatak nije bio lak , ali smo nas tri prihvatile izazov i ( nadam se ) osmislile tri jela koja će biti uvrštena u vaš hrono režim ishrane .

Sastojci :
1 glavica kineskog kupusa
4 glavice crnog luka
1 crvena paprika
250 gr. šampinjona
1 mrkva
pola kašičice crvene curry paste
soli po želji
75 ml kokosovog mleka
250 gr. lososa
sok pola limuna

Priprema :
Propržiti losos na malo ulja na srednjoj vatri  , dva minuta na svakoj strani . Ocediti od ulja i staviti u pek papirom obložen pleh i posoliti  . Peći 25 minuta na 120 stepeni i potom preliti limunovim sokom.
Ispržiti luk sa malo ulja , dodati iseckane šampinjone, mrkvu  i papriku i pržiti desetak minuta . Potom dodati curry pastu , promešati i dodati kupus i kokosovo mleko i posoliti . Kuvati još pet minuta .

Potražite na kioscima Hrono kuhinje i uživajte u receptima . Moj recept je malo izmenjen . U hrono ishrani se upotrebljava samo sirova mrkva . Uvek se nešto novo nauči .
Zahvaljujem se Lani na pozivu i na savetima .














Коментари

  1. Hvala puno na gostovanju i divnom recepticu koji si podelila sa nama.:)))

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман2/25/2016 9:41 AM

    Jao što ja ne volim te trendove, redjaju se jedan za drugim kao epidemija, Neke koji lako samo ubace reč hrono i nemajuđi pojma o čemu pišu , takodje vidjam po blogovima. Ma za ovaj moj rwlativno kratki život toliko sma ih videla da doalze , uzdignu se i splasnu ako testo bez kvasca. Treba paziti na ishranu ali po zdravom razumu ne zato što ej neko izislio odjednom hrono ili paleo ili Dr, Libby ili ovo ili ono Recept je zaista lep i meni sasvim normalan obrok ..hrono ne hrono , hrana je...

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман6/22/2020 11:14 PM

    Wygląda to super. Pozdrawiam.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман7/06/2020 11:51 PM

    Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ajvar od barenih paprika i plavog patlidžana

Obožavam septembar zbog mirisa pečenih paprika koji se šire ulicama . Kao svaka izjašnjena pripadnica " paprikara "  podrazumeva se da se u mom jelovniku  nadju sva jela od paprike ... ma ne pitam . O načinu  kako se jede ajvar , odbija se svaki dijalog ili diskusija - dok se ne vidi dno tegle , ne prestaje se sa jelom . Što se mene tiče,moj predlog za septembar je red lučene paprike , red domaćeg sira , red ajvara , pa red pršute , a može i da zaluta neko kuvano jaje i komad vruće pogače .  Pravljenje ajvara za mene je neka vrsta meditacije . Drugi idu na jogu i trčanje , mene opušta kuvanje . Pa hajde da meditiramo zajedno ...  Sastojci :  10 kg crvene paprike - očišćene  2,6 kg plavog patlidžana - oljuštenih  1 ljuta feferona  200 gr. soli 200 gr. šećera 2 litre vode 400 ml belog alkoholnog sirćeta 1 litar ulja 100 ml senfa  Priprema :  Prokuvati vodu sa sirćetom , šećerom i solju. U ključalu...

Posne palačinke sa sojinim mlekom

 Sastojci: 1 litar sojinog mleka ukus vanila 450 gr. brašna tip 400  1 prašak za pecivo  50 ml ulja na vrh noža soli Priprema: Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodavati uz stalno mešanje sojino mleko,so  i ulje. Sjediniti da nema grudvica. Ostaviti smesu pola sata da odstoji. U podmazan, zagrejan tiganj sipati 3/4 kutlace smese ,razliti i peći sa obe strane.  Peći dok se smesa ne utroši.  Filovati po želji.   Na slici sa sojinim voćnim jogurtom.

Svadbeni kolač

po receptu Suzane Mihajlove iz Bačkog Petrovca koja ga je prezentovala i neumorno pekla na Foodtalku 2013.  koji je održan 14.06. na Salašu 137 u Čeneju. Tipičan slovački recept koji se sprema kako i naslov govori za svadbe. Kao i svaki tradicionalni kolač nekog naroda  i ovaj se polako uči od desete godine i kad se ovlada tehnikom devojka je spremna za udaju. Zainteresovao me je prvo postupak rada i Suzanina nošnja . Bila mi je simpa dok je rukama razvlačila testo kao za pizzu i pričala o receptu . Ono što je kod nje delovalo lako ... uh... ispostavilo se kući da nije baš tako kad trebam sama ponoviti. Ukus - topila se u ustima i NARAVNO, tražila sam recept. Lako je dati recept, ali da li će dovesti do istog rezultata ?  Isprobala sam ga dva puta . Prvi put sa brašnom tip 500 , drugi put mešano 400 + 500 .Nisam dobila mramornu šaru kao Suzana i možda nije autentična , ali po ukusu je ista . Mera sa brašnom je bila odokativna , tako da sam došla do mere 1 k...