isti recept važi i za višnje
potrebno je :
1 pakovanje kora za baklavu
2 šolje jogurta 3, 2 % masti
1 šolja ulja
1 šolja griza
5 kašika šećera
3 umućena jaja
3 rendane jabuke
1 iseckana banana
za šećerni sirup :
1 šolja šećera
2 šolje vode
1 burbon vanilin šećera
sok jednog limuna
Postupak pripreme:
Pomešati jaja, griz, jogurt, 5 kašika šećera, jabuke , bananu i ulje . Poredjati 6 kora i namazati 1/ 2 smese... uviti . Ponoviti još 1x. Peći 50 minuta na 200 stepeni. Zatim iseći u razmaku od 5 cm i preliti šećernim sirupom.
Sirup: prokuvati šećer, vanil šećer i vodu . Na kraju dodati limunov sok.
Na slici : sa filetiranim grejpfrutom i korom narandže.
potrebno je :
1 pakovanje kora za baklavu
2 šolje jogurta 3, 2 % masti
1 šolja ulja
1 šolja griza
5 kašika šećera
3 umućena jaja
3 rendane jabuke
1 iseckana banana
za šećerni sirup :
1 šolja šećera
2 šolje vode
1 burbon vanilin šećera
sok jednog limuna
Postupak pripreme:
Pomešati jaja, griz, jogurt, 5 kašika šećera, jabuke , bananu i ulje . Poredjati 6 kora i namazati 1/ 2 smese... uviti . Ponoviti još 1x. Peći 50 minuta na 200 stepeni. Zatim iseći u razmaku od 5 cm i preliti šećernim sirupom.
Sirup: prokuvati šećer, vanil šećer i vodu . Na kraju dodati limunov sok.
Na slici : sa filetiranim grejpfrutom i korom narandže.
Коментари
Постави коментар